„A Barça vezetése döntötte el, hogy nem számolnak Arthurral”

A Barcelona legendás támadója, Rivaldo a megszokott interjúja során ezúttal az Arthur ügyről beszélt a nyilvánosság előtt, és olyan szemszögből tette, ahogyan azt korábban más még nem.

A brazil szerint honfitársa a legkevésbé hibás azért, hogy végül ilyen csúnyán ér véget a klub és a játékos kapcsolata, mert először a klub bocsátotta őt áruba, és amikor már biztos volt az eladása, szerinte szándékosan kezdték el mellőzni.

„Az Arthur-ügy nagyon rosszul volt kezelve. Minden egy belső problémára mutat rá, és arra, hogy a klub vezetése volt az, akik az adott pillanatban azt mondták Setiénnek, hogy kezdje el úgy kezelni Arthurt, mintha ő lenne az utolsó lehetősége a középpályára a Liga hajrájában. Biztos vagyok benne, hogy Setién örült volna, hogy ha a játékos elérhető, mert a legjobbak közé tartozik, és hasznos lett volna a csapatnak.”

“Úgyhogy számomra világos, hogy először a klub vezetés, utána az edző döntöttek úgy, hogy Arthur már ne legyen része a Barcelona keretének, mert nem lenne 100 százalékos a Juventusszal kötött megállapodás után.”

“Senki sem mutogathat rá, mert a Barcelona döntött úgy, hogy használni fogja őt a tárgyalásai során. És szomorú most látni, hogy ez lett a vége. Az valószínű, hogy Arthur nem ezt akarta amikor eljött a Gremiotól Európába.”

Mi lesz a Napoli ellen?

“Már Messi is mondta, és egyet értek vele: a csapatnak elég sokat kellene javulnia, ha le akarja győzni az olaszokat a Camp Nouban. És ehhez csak erre a meccsre szabad koncentrálniuk, és el kell felejteniük a lehangoló végkifejletét a bajnokságnak.”

“Szurkolók nélkül Gattuso csapata nem érez majd akkora nyomást, mint normális esetben, és az az előnyük is adott lesz, hogy Barcelonában tudják, milyen óriási negatív hatása lenne egy kiesésnek a klub körül, ahogyan egy kiesés a Setién-éra végét is jelentené.”