Setién: „A BL-ben ezen a szinten már nincsenek esélyesebbek”

Elégedetten értékelte a Napoli ellen látottakat Quique Setién a mérkőzés utáni nyilatkozatában és gratulált a játékosaink, akik szerinte nagyszerűen kontroll alatt tartották az eredményt és a meccset. A Barcelona mestere emellett beszélt már a Bayern elleni meccsről, ahol szerinte nincs esélyesebb csapat előzetesen és úgy gondolja, a csapat fizikálisan is rendben lesz a folytatásra.

Cél teljesítve, ott vannak Lisszabonban

„Ezt szertettük volna elérni. Meg akartuk tenni ezt a lépés és ugyanilyen lelkesedéssel várjuk a hátralévő meccseket, mint amivel a Napoli ellen is pályára léptünk. A csapat remek volt és megérdemelte a győzelmet.”

A meccs

„Nem volt könnyű, amit véghez vittünk, intelligensen kellett védekeznünk. A Napoli az egyik legjobb csapat Olaszországban. Amikor kijöttek a nyomásunk alól, többször változtatunk kellett a helyezkedésünkön, ami sokat kivett belőlünk. Próbáltunk folyamatosan stabilak lenni a kapunk előtt, és úgy gondolom, ezt jól meg is oldottuk, mindent az irányításunk alatt tartottunk.”

Csak kicsit volt ideges a második félidőben

„A második gól eufórikus helyzetbe hozhatta volna őket, ezért normális, hogy ilyenkor kicsit idegesebb vagy, persze.”

Gattuso munkája

„Gratuláltam neki a rendkívüli munkájáért és azért a fejlődésért, amit elért a csapattal. Megérdemli az elismerést, napról-napra jobb a csapata. Nagy csodálója vagyok.”

Messi kapott egy rúgást

„Úgy láttam, egész jól van, megkérdeztük róla a félidőben is. Elég nagy rúgást kapott, de nem gondolom, hogy bármi probléma lenne belőle.”

Folytatás a Bayern ellen

„Minden ellenfél erős és minden mérkőzés nehéz lesz már. Nehéz lesz nekünk, de nekik is. Nekik és nekünk is nagyszerű csapatunk van.”

Miben kell javulni?

„Mindig van, amiben fejlődni lehet, de nem tudsz ott lenni Európa legjobb nyolc csapata között, ha nem csinálod jól a dolgaidat. Mindig nyerni akarunk és kontrollálni a meccseket, de ezen a szinten ez elképzelhetetlen, az ellenfelek is hozzá akarnak szólni a meccsekhez.”

A Bayern az esélyesebb?

„Ezekbe a dolgokba nem megyek bele. Nekünk annyi a dolgunk, hogy játsszunk majd egy kivételes ellenféllel szemben. Ezen a szinten nincsenek esélyesebbek. Bár nálunk van a világ legjobbja, Lewandowski is már 13 gólnál jár a sorozatban… Bárki továbbjuthat.”

Bírni fogja erőnlétben a csapat?

„Úgy gondolom, jó állapotban vagyunk. Egy olyan pillanatban, amikor visszaállunk, úgy tűnhet, hogy nem, de nem erről van szó. Elégedett vagyok a munkánkkal. A mentális tartás, ahogy védekezünk sokat elmond a csapatról. Néha ezt hasznos elfogadni, még úgy is, hogy a támadó futball védelmezője vagyok.”