Vidal: „Ha odafigyelünk, bárkit legyőzhetünk. Ezt szeretnénk bizonyítani.”

“Mi a Barcelona vagyunk, és mindent bele fogunk adni a pályán” – mondta Arturo Vidal csütörtökön, a Bayern München elleni BL-negyeddöntőt megelőző sajtótájékoztatóján. A chilei, akinek van müncheni múltja is, éreztette, hogy tisztelik a Bayernt, de bíznak magukban, hogy a legjobb formájukat tudják hozni pénteken este.

Egy meccs dönt

“Ennek nagyon örülök, Dél-Amerikában is így játsszák, ezért a csapatok úgy jönnek ki a pályára, hogy mindent adjanak ki magukból az első perctől kezdve. Két mérkőzésen már nem ugyanez a helyzet és így a meccs sem olyan jó.”

A Bayern legendáinak nyilatkozatai – amelyekben leírták a Barçát 

“Hallottam valamit, de nem igazán figyeltem rá. Ismerem a Bayernnél dolgozókat és a játékosokat is, ők nem ezt gondolják. Holnap nem Bundesliga csapatok ellen fognak játszani, hanem a Barça ellen, a világ legjobb csapata ellen.”

Holnap megérdemli, hogy kezdő legyen?

“Nem tudom, hogy megérdemlem-e, mindannyian azért vagyunk itt, mert szeretnénk játszani.”

A Bayern aktuális formája

“Nyert két trófeát már, ami nagyon nehéz dolog, és biztosan nem véletlenül vannak itt a legjobb nyolc között sem. A Bayern mindig favorit, játszottam náluk, de holnap a Barcelona ellen játszanak, amely a világ legjobb csapata. Holnap meglátjuk, hogy ki megy inkább a győzelemért.”

A Messi-Lewandowski összehasonlítás

“Lewandowski egy kivételes játékos, és holnap nagyon készülünk majd rá, de nagyon nehéz összehasonlítani is, mert Leo más bolygóról való.”

Sok gránátvörös-kék szurkoló is pesszimista

“Igen, és megértem, mert mi vagyunk a világ legjobb csapata, de Ligában nem mutattuk meg ezt az elmúlt mérkőzéseinken. Ugyanakkor minden tehetség adott a csapatban, a legjobb játékosokkal. Ha odafigyelünk, meg tudunk verni bárkit, és holnap ezt szeretnénk bizonyítani.”