Piqué: „Most már nincs mit mismásolni. Padlót fogtunk. Változásokra van szükség”

Gerard Piqué egyértelműen nyilatkozott a Bayern München elleni megsemmisitő, történelmi erejű bukás után, és nem is kertelt a helyzettel kapcsolatban. A védő felajánlotta, hogy ő lesz az első, aki elmegy, ha jön a vérfrissítés, de mind a csapatnak, mind a klubnak mély változásokra van szüksége szerinte.

“Szörnyűséges meccs volt, a benyomások borzasztóak, a botrányos az igazán jó szó. Így nem lehet versenyezni, nem ez az első és nem is a második, és nem is a harmadik eset, hogy megtörténik velünk. Ez nagyon-nagyon kemény, abban bízok, hogy valamire szolgálni fog. Reakcióra van szükség mindenki részéről, a klubnak változásokra van szüksége, nem beszélek edzőről, sem játékosokról, nem szeretnék mutogatni senkire, de strukturálisan a csapatnak és a klubnak változásokra van szüksége minden szempontból, mert nem ez az első ilyen eset, és nem is a második, nem is a harmadik.”

“Senki sem nélkülözhetetlen, és én vagyok az első, aki felajánlja magát, hogy ha vérfrissítésre van szükség, és meg kell változtatni ezt a negatív dinamikát, akkor én leszek az első aki elmegy, mert szerintem padlót fogtunk. Mindannyiunknak mélyen magunkba kell néznünk, és reagálnunk arra, ami történt, és eldönteni, hogy mi a legjobb a klub számára, és mi a legfontosabb.”

“Nem vagyunk versenyképesek Európában, és már néhány éve így van ez, függetlenül attól, hogy ki az edző, vagy kik a játékosok. A LaLigában működött, de már az sem sikerült. Egy olyan klub, mint a Barça, mindig élen kell járjon, ez a kemény valóság. Most már nincs miről beszélni, nincs mit mismásolni, elfedni a problémákat. Ez a dolog látható, kijön a pályán, ami ma történt, az elfogadhatatlan egy olyan klubnak, mint a Fútbol Club Barcelona.”