Suárez: “Még nem beszéltem Koemannal. Ha nem szeretnének itt látni, velem beszéljenek”

Luis Suárez egyértelműen azok között a nevek között van, akiket a Barcelona a kiszivárgott hírek szerint átadólistára tenne, azonban maga az érintett erről egyelőre semmit sem tud. Ronald Koemannal pedig még nem beszélt.

Suárez a Barcelona legutóbbi évei során egyértelműen húzóember volt, olyannyira, hogy a szerzett góljainak számát tekintve felülmúlta Kubala Lászlót is. Most pedig azok közé kerülne, akiktől a klubvezetés megválna, és mást hozna a helyére. Azonban Suárez erről még nem tud, és ez elmondása szerint zavarja is, mert egyenes beszédet várna el a klubvezetéstől. Suárez az El Paísnak nyilatkozott, és először szólalt meg a Bayern elleni bukás után.

“Beszélnek néhány névről, akiket megadott az elnök, de nekem nem mondott még senki semmit, hogy meg szeretnének válni tőlem. Ha ez a klub vágya, akkor jó lenne ha egy felelős személy, aki dönt, egyenesen beszélne velem. Jobb lenne úgy, mint így, kiszivárogtatni, hogy én vagyok az egyik, akit szeretnének a távozók között látni. Meglátjuk. Én is a legjobbat szeretném a klubnak, és ma az az elképzelésem, hogy folytatom, de ha a klubnál úgy döntenek, hogy nélkülözhető vagyok, nekem nincs az ellen kifogásom, hogy beszéljek valakivel a döntéshozók közül. Koeman? Még nem beszéltem vele.”

Lisszaboni megsemmisülés

“Amikor úgy veszítenek, mint ahogyan veszítettünk Lisszabonban, akkor mindannyian felelősek vagyunk. Nem lenne igazságos csak egy-egy játékosra mutogatni. Néha szeretnék megszemélyesíteni a vereségeket, de szerintem senki nem fogja megkérdőjelezni az elkötelezettségemet a Barcelonával. Egy olyan nap volt, ami rosszul sült el. Felülkerekedtek rajtunk, és nem tudtuk megoldani a feladatot.”

A jövője

“Mindig amíg számolnak velem, én szeretném folytatni, beleadva mindent, amit csak tudok. Érzem a szurkolók támogatását amióta ide igazoltam, és ez erőt ad. Elfogadnám azt is, ha tartalék lennék, ahogyan elfogadtam egész pályafutásom során. A versenyhelyzet mindig jó, és ha a vezetőedző úgy gondolja, hogy a padon kell kezdenem, akkor ezzel nincs semmi problémám, azzal a szerepkörrel segítve a csapatot, amit nekem adtak. Még sokat adhatok ennek a klubnak.”

Feláldozandó húzóemberek

“Emlékszem, hogy amikor az Ajax kiejtette a Real Madridot, azt mondták, hogy Kroosnak vége van, nyugdíjazni akarták Modricot, azt mondták, hogy Ramos egy tragédia, hirtelen már nem ér semmit egy játékos sem. És a következő idényben már jobban ment nekik, ismét zseniálisnak tartják őket, és tagjai egy legendás csapatnak. Őszintén azt gondolom, hogy hiányzik némi koherencia, türelem és elsősorban memória. Amikor hiányoznak az ismeretek és az érvek, hogy alátámasszák a dolgok okait, gyakran elővesznek egy könnyű és egyszerű okot. És igen, én Leo barátja vagyok. Ez megtiszteltetés számomra, de a pályán nincsenek barátok, hanem csapattársak vannak, akik segítjük egymást, és pályán kívül szerencsém van, hogy számolhatok egy olyan különleges baráttal és emberrel, mint Leo.”