Ronald Koeman: ,,Ha Suárez marad, ő is a csapat tagja lesz”

Koeman nyilatkozata a Girona elleni barátságos mérkőzést követően

A Barcelona legyőzte a Gironát 3-1-re szerda este a 2020-2021-es bajnoki idény megkezdése előtti felkészülési mérkőzésen, amelyet követően megszólalt a holland vezetőedző, Ronald Koeman. Beszélt a csapat jelenlegi teljesítményéről, a LaLiga kezdetét megelőző felkészülési időszakról és a fiatalokról is. 

A csapat állapota

„Jó fizikai állapotban vagyunk. A játékosok most 60 percet játszottak, közülük sokan 90-et fognak szombaton azért, hogy kész állapotban legyenek a Liga kezdetére. Ma még fáradtak az edzések miatt.” 

A fiatal játékosokról

„Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon jó képességű fiatal játékosaink vannak. Az a legfontosabb most, hogy részt vegyenek az edzéseken és a barátságos mérkőzéseken. Ha valakit ki kellene emelnem az Konrad lenne, de Pedri és Riqui is nagyszerű jövő elé nézhetnek a csapatban.”

Kifejtette véleményét a mai meccsről is

„Örülök a nagyszerű teljesítménynek. Néha túl hamar fejeztünk be egy-egy támadást, sokkal nyitottabban kell játszanunk, de összességében jó munkát végeztünk.”

Coutinho

„Jó lelkiállapotban van most. Jó edzésmunkát végez és jól is játszik. Nagyszerű képességekkel rendelkezik és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy szüksége van a vezetőség és a szurkolók támogatására is.”

Suárez helyzetét is megemlítette

„Reggel beszéltem Luisszal. Várunk, hogy kiderüljön, megy-e, vagy marad. Tiszteletben tartjuk a szerződését és már az első nap mondtuk, hogy ha marad, akkor ő is a csapat teljes értékű tagja lesz.”

fc barcelona maszk