Messi Suáreznek: “Nem érdemelted meg, hogy úgy kirúgjanak, ahogyan tették”

Lionel Messi írja Luis Suárez távozásának talán az utolsó fejezetét is. Miután a támadó csütörtökön elköszönt a klubtól, a szurkolóktól, az argentin pénteken írt búcsú üzenetet a barátjának, csapattársának.

A Barça kapitánya az Instagram oldalán írt, és azzal ahogyan tette, újból keményen beleszállt a Barcelona jelenlegi vezetésébe. De nem csak támadott, az írás lényege ezzel együtt is az volt, hogy elköszönjön nyilvánosan az eddigi legjobb barátjától a Barça öltözőjében

“Olyan távozási módot érdemeltél volna, amilyen vagy: egyike a klub történet legfontosabb játékosainak, elérve nagyon nagy eredményeket mind egyéni, mind csapat szinten. És nem azt, hogy úgy kirúgjanak, ahogyan tették. De az az igazság, hogy ma már nem lepődök meg semmin.”

Messi itt többek között arra gondolhatott, hogy a Barcelona vezetése talán nem a legelegánsabb módon intézte azt, hogy Luis Suárez már ne tartozzon a csapathoz a jövőben. Ebbe bele értendő az is, hogy az uruguayival mindössze egy telefon útján tudatta a döntést Ronald Koeman vezetőedző, más kommunikáció nem zajlott a felek között.

“Ma beléptem az öltözőbe, és most ütött meg igazán a látvány, hogy már nem leszel ott. Nagyon nehéz lesz, hogy már nem leszel ott mellettem nap mint nap, úgy a pályán, ahogy a pályán kívül is. Nehéz, furcsa érzés lesz. Sok dolog van, amit nem lehet elfelejteni, így az együtt töltött napokat különösen.”

“Furcsa lesz más mezben látni téged, más sokkal inkább játszani ellened. A legjobbakat kívánom neked ehhez az új kihíváshoz. Nagyon szeretlek. A legközelebbi viszontlátásra, barátom”

Messi üzenete alapján a csapatkapitány véleménye a klub vezetéséről semmit sem változott a pozitív irányban az elmúlt időszakban sem, sőt inkább csak rosszabb lett a “kapcsolat” ezzel az újabb epizóddal, ami Suárezzel történt.

fc barcelona maszk

Messi a távozási szándéka után, az alábbi interjúkban magyarázta meg, hogy miért döntött először a távozás, majd végül a maradás mellett.

Messi interjú – I. rész

Messi interjú – II. rész