Rivaldo: „Suárez nélkül nem lesz könnyű. De Koeman akarta így.”

A Barcelona korábbi aranylabdása, legendás támadója, Rivaldo szerint a Barcelonának nagyon nehéz lesz pótolnia azokat a gólokat, amelyeket Suárez vállalt magára az elmúlt években. 

Az egykori játékos maga nem küldte volna el, nem engedte volna el Suárezt, és szerinte komoly feladat lesz a Barcelonának, hogy ne érezze meg a középcsatár hiányát.

Sajnálja a távozását

“Nagyon-nagyon csodálom Suárezt. Éppen ezért én szerintem nem kellett volna elmennie a Barcelonából. Nekem nehéz megérteni és elfogadni a távozását. Csak a kora miatt találok magyarázatot erre, de ez sem igazán győz meg. Suáreznek maradnia kellett volna.”

Centerre, gólokra van szükség

“Még ha a csapat működik is, és esetleg jól kezdi az idényt, szerintem a Barcelona igazolni fog egy 9-est. Nem könnyű dolog Suárez góljai nélkül küzdeni a meccseken, de ez már Koeman feladata. Bárhogy is van, ő volt az, aki erőltette Suárez távozását.”

Messi és Ansu Fati

“Messi nem lesz ott örökre a Barcelonának. Éppen ezért nekem nagyon is logikus, hogy Ansu Fatival hosszabbítottak egy ilyen magas kivásárlási árral, és ennyi évre. A Barcelonának készülnie kell egy Leo nélküli jövőre, és Ansu olyan játékos, aki a különbséget tudja jelenteni a meccseken.”

Egy riválist erősít meg a Barcelona Suárezzel?

“Ezzel a Barcelonának nem kell túlságosan foglalkoznia. Végülis ők voltak azok, akik keresték annak a lehetőségét, hogy Suárez távozzon. Más lett volna, ha a Real Madrid érdeklődött volna. Ott a rivalizálás nagyobb, és a Barcelonának akkor meg kellett volna akadályozni a távozását.”

***

barcás maszk