Koeman: ,,Ansu Fati és Pedri előtt is nagyszerű jövő áll”

Négygólos sikerrel zárta a Barcelona a Villarreal elleni első bajnoki mérkőzését a 2020-2021-es szezonban. Koeman elégedetten nyilatkozott a meccset követően, és külön kiemelte a győzelemben legnagyobb szerepet vállaló, két gólt is szerző Ansu Fatit, valamint a második félidőben csereként beálló Pedrit is.

A mérkőzésről

,,Nagyon boldogok vagyunk. Remek első félidőt játszottunk, a második félidőben pedig azt gondolom, hogy alábbhagyott a játék lendülete. De ez volt az első meccsünk, és az összbenyomás jó.”

Ennél jobban nem is kezdhetett volna a csapat

,,Ez egy nagyon fontos lépés volt. Az első félidő eredménye segít nekünk abban, hogy tudjunk fejlődni és hogy tisztuljon a kép azzal kapcsolatban, hogy mit is akarunk valójában.”

A Villarreal elleni dominancia kifizetődő volt

,,Az általunk gyakorolt nyomás elősegítette, hogy jól játszhassunk és az eredményt is. Az a jó, ha nálunk van a labda és sok helyzetet tudunk kialakítani. Nagyon örülünk a góloknak.”

Az új játékrendszerről 

,,Megvannak a megfelelő játékosaink ehhez a rendszerhez. A második félidőben azonban gyakran labdát veszítettünk. Fizikailag még mindig fejlődnünk kell. Ez volt az első tétmérkőzésünk az előszezont követően.”

Griezmann teljesítményét is méltatta

,,Jobb szélről húzódott befele, tudták változtatni a pozíciójukat Leoval, ezzel megnehezítve az ellenfél dolgát. Elégedett vagyok a teljesítményével, jó munkát végzett.

Lesz-e új igazolás, egy középcsatár?

,,Mindig jó, ha van egy másik csatárod, akivel tudsz tervezni, de lehet kilences nélkül is játszani. Azon dolgozunk és azt reméljük, hogy meg tudjuk oldani a klasszikus kilences pozíció kérdését.”

Elégedett a csapat teljesítményével

,,Nagyon örülök a mérkőzésnek, különösen az első félidőnek. Nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. A Villarreal nagyszerű játékosokkal rendelkezik. Labdákat szereztünk és a váltások, amikor átmentünk támadásba, szintén is jól jöttek ki.”

Ansu Fati kivette a részét a sikerből 

,,Úgy gondolom, hogy ezen a mérkőzésen az ő teljesítménye kiemelendő… Nagyon örülök neki. Tudjuk, hogy még csak 17 éves és hogy kell még fejlődnie. Törekednie kell a következetességre. Jó srác, nyitott, figyel és fejlődik, de néha nem koncentrál eléggé. Az Elche ellen nem ment neki, viszont most igen, nagyszerű meccset játszott. Nagyon örülök neki és Pedrinek is, nagyszerű jövő előtt állnak.

Suárezről is szó esett

,,Sok szerencsét kívánok neki, de saját magunkkal kell foglalkozni, hogy fejlődhessen a játékunk.”

barcelona maszk