„Dembélé eddig semmiből nem mutatott semmit”

Rivaldo a rendszeres, Betfair-nek adott interjúi közül a legfrissebb kiadásban Dembélét kritizálta igen keményen, mert szerinte a franciának el kellett volna fogadnia, hogy a Barcelona inkább eladta volna 3 év szolgálat után. Ő azonban nem volt hajlandó távozni, és inkább a maradás mellett döntött.

A Barcelona brazil legendája szerint a probléma Dembélénél abban áll, hogy az általa hozott erőfeszítések nem állnak arányban azzal az erőfeszítéssel, amit a Barcelona tett a leigazolásával.

“Folyamatosan sérült, későn érkezik az edzésekre… sokkal felelősebbnek kellene lennie. Ha rendesen végezné a munkáját, és folyamatosan, rendszeresen játszana is, akkor minden joga meg lenne, hogy azt mondja: marad Barcelonában. De itt nem ez az eshetőség áll fenn. Dembélé eddig semmit nem tett, hogy visszaadja a klubnak azt az óriási erőfeszítést, amit tettek az igazolása pillanatában.”

“A helyzet bonyolult a Barcelona számára, mert nagyon sokat költöttek arra, hogy idehozzák. De eddig alig láttunk abból valamit, amit a Borussia Dortmundban mutatott. Számomra ő egy kivételes játékos, csodálatos adottságokkal, de ha ezen az úton folytatja, akkor úgy fog véget érni a szerződése, hogy nem mutat semmiből semmit. Meglátjuk, hogy mutat-e majd olyat, ami miatt Koemannál fontos játékos lehet, de ez nem elsősorban az edzőtől vagy a klubtól függ, hanem attól, hogy milyen áldozatokat vállal Dembélé.”