Dest: „Nagy kihívás számomra a világ legjobb játékosaival játszani”

Sergiño Dest nagyon örül annak, hogy a Barcelona játékosa lett. A fiatal jobbhátvéd egy interjú során elmondta, hogy különlegesnek érzi, hogy a Camp Nouban játszhat, illetve azt is, hogy szeretné kihasználni az adódott lehetőséget és tanulni a társaitól.

Szeretne tanulni

„Állandóan erről álmodoztam, és most lehetőségem van egy akkora klubban játszani, mint a Barça. Szeretném kihasználni a lehetőséget, és sok mindent megtanulni ezektől a játékosoktól, mert ez egy nagyon jó csapat. A legjobb játékosok a világon itt vannak, és sokat tanulhatok tőlük. Úgy érzem, hogy ha a legjobb játékosokkal vagyok, akkor könnyebb fejlődni. Ráadásul megtanulhatok spanyolul is.”

Szereti a kihívásokat

„Sokan azt mondják, hogy még egy év az Ajaxnál jót tett volna, hogy fejlődjek, de szeretem a kihívásokat. A Barçában azért fogok fejlődni, mert látni fogom, hogy miben kell még javulnom. Nagy kihívás számomra a világ legjobb játékosaival játszani.”

Az amerikai válogatottban való szereplés mellett döntött, de képben volt Hollandia is

„Egyáltalán nem volt kínos, akkor őszintén megmondtam Koemannak, hogy az amerikai nemzeti csapatban szeretnék tovább játszani. Ez nem az ő hibája, és jó a kapcsolatunk.”

Amerikaiként a Barcelonában

„Szeretnék elsőként valami nagyszerűt elérni ebben a klubban, nagyon büszke vagyok, és nem érzem a nyomást. Keményen fogok dolgozni nagy dolgok eléréséért, és remélem, hogy nagy trófeákat szerezhetek a csapatommal.”

***