Rivaldo: „Nem hiszem, hogy a Barça messzire juthat a BL-ben”

Szerinte Bartomeu lemondása elkerülhetetlen volt

A Barcelona korábbi aranylabdása, legendás támadója, Rivaldo a Betfair-nek adott újabb interjút, amelyben többek között elmondta, hogy nem hiszi, hogy Ronald Koeman irányításával messzire juthatnak a katalánok a Bajnokok Ligájában, és azt is hogy nem igazán hisz a jelenlegi csapatban, illetve Bartomeu lemondása az elmondása szerint elkerülhetetlen volt.

„A Clásico és az idény kezdete után, nem hiszem, hogy változott volna a csapat az elmúlt évekhez képest. Őszintén szólva, nem nagyon hiszek a csapatban ebben a szezonban. Minden tiszteletem az edzőé és a csapaté, de a Barcelona nem mutatta meg az eddigi teljesítményével, hogy képes lenne harcolni a Bajnokok Ligája megnyeréséért vagy hogy egyáltalán képesek lenne messzire eljutni ebben a sorozatban. Igen, természetesen a bajnokságban még mindig harcolni tudnak a Real Madriddal és az Atlético Madriddal, mert remek játékosaik vannak, és mert ezt a mezt megtiszteltetés viselni, de nem vagyok túl bizakodó azzal kapcsolatban, hogy maradandót tudnak majd alkotni a legrangosabb európai kupaporondon.”

Bartomeu lemondásával kapcsolatban is megszólalt

„Elkerülhetetlen volt, hogy Bartomeu lemondjon. Annyi kritika hangzott már el, hogy ez egy helyes döntés volt a klub válságának megoldásása felé, és annak érdekében, hogy a Barcelona tovább tudjon lépni.”

„Bartomeu jövője nagy bizonytalanságot okozott a Barcelonának és a klub vezetésének. Bizonyára Bartomeu a legjobbakra törekedett, de a klubnak a stabilitásra és újra a futballra kell összpontosítania. Minél tovább húzódott volna ez a folyamat, annál rosszabb lett volna a csapatnak. Most mindannyian csak a jövőbe tekinthetünk, és mindenekelőtt a focira koncentrálhatunk. ”

„A VAR nem befolyásolta az El Clásicót, nehéz döntés volt”

„Először is azt kell mondanom, hogy soha nem támogattam a VAR-t. És ezt folyamatosan elmondom. Ellene vagyok, mert továbbra is következetlen döntéseket hoznak. Nem tud semmi pluszt hozzáadni ez a technológia a futballhoz, és nem mindig hoznak vele helyes döntéseket.”

„Azt kell mondanom, hogy ez a szituáció nagyon nehéz döntésnek tűnt. Nem tudom, hogy ez az eset büntetőt ért-e vagy sem. Nem tudok 100%-ig biztos lenni ezzel kapcsolatban. Ezért, mivel nehéz döntés volt, úgy gondolom, hogy a VAR nem befolyásolta a mérkőzés végeredményét ”

„Messi jól játszik, de képes jobban is teljesíteni”

Lionel Messi öt bajnoki találkozó óta nem vett részt gólban gól vagy gólpassz formájában. Egészen elképesztő, de a 2006/07-es idény óta nem fordult elő ehhez hasonló. Rivaldo ugyanakkor megvédte az argentint, bár ő is úgy gondolja, hogy képes jobb teljesítményre is:

„Azt hiszem, jól játszik. De az a helyzet, hogy az emberek már megszokták, hogy Messi rendszeresen gólokat szerez és gólpasszokat ad, és ebből a szempontból természetesen csalódást érezhetnek. Messi jól játszik. Jobban is tud játszani, igen, és szerintem hamarosan újra a „régi” Messit láthatjuk majd, akit régen csodáltunk.”

***