Koeman: „Ter Stegen tökéletes volt”

Nem elégedett a letámadással és a labda nélküli játékkal

Nem volt elégedett a szerda este látottakkal Ronald Koeman, hiszen a Barcelona gyengén játszva, éppen csak egy góllal győzte le a rendkívül tartalékos összeállításban játszó Dinamo Kijevet a BL csoportkör 3. fordulójában. A győzelem egyik záloga a kapuba visszatérő ter Stegen volt, aki több nagy védéssel tartotta meccsben a csapatot és akit Koeman külön is kiemelt a mérkőzés végi nyilatkozatában.

A mérkőzésről

„Örülök az eredménynek, de nem vagyok elégedett több szakasszal sem, szerencsénk volt ter Stegennel. Szerintem jól kezdtük a meccset és gyorsan 1-0 lett, aztán volt egy tiszta helyzetünk a második gólhoz. Onnantól kezdve viszont elvesztettük a kontrollt és nagyon sokszor veszélyeztettek. Marcnak köszönhetően, aki fenomenális volt, kitartottunk. A játékunk labda nélkül nagyon nem volt jó.”

A BL-ről

„Általánosságban jók vagyunk, három meccset nyertünk eddig, ami nagyon örömteli. Jól kell játszanunk a folytatásban és a javulnunk kell a labda nélküli játékban. Ma nem voltunk jók.”

Sokat szenvedtek

„A probléma létezik, van, amikor nem tudsz letámadni. És ha sikerül, területeket hagysz magad mögött. Ha letámadunk, mindenkinek részt kell vennie benne. A Kijev jól játszott és veszélyes helyzeteket alakított ki. Általánosságban jók vagyunk a védekezésünket tekintve, de egyik korábbi meccsünkön sem alakított ki ennyi veszélyes szituációt az ellenfelünk. Javulnunk kell abban, ahogy labda nélkül játszunk.”

Ter Stegen

„Ismételten bebizonyította, hogy egy nagyszerű kapus. Tökéletes volt. Egy hete már gond nélkül edzett, láttuk, hogy jó formában van és ma megmutatta a képességeit.”

De Jong újra, mint középhátvéd

„Lenglet sok meccset játszott folyamatosan, voltak fizikális nehézségei. És ezért tettük Frenkie-t hátra, ez is egy opció, amivel számolhatunk. Olyan meccsre számítottunk, amin többet leszünk az ő térfelükön, de a végén nem ez volt a helyzet. Eleinte így előnyünk volt belőle, aztán problémákba futottunk.”

***