Rivaldo: „Attól tartok, ez lesz Messi utolsó idénye Barcelonában”

A brazil legenda elmondta azt is, mi szólhat Leo maradása mellett

A Barcelona korábbi aranylabdása, legendás támadója, Rivaldo a Betfair-nek adott interjút, amelyben beszélt arról, hogy szerinte Lionel Messi az idény végén távozni fog a Barçától, illetve elmondta azt is, hogy mi szólhat az argentin klasszis maradása mellett. De ezen kívül még szót ejtett, Neymar esetleges visszatéréséről és a hétvégi Atlético elleni bajnokiról is.

Messi esetleges távozása

„Nem tudom elképzelni, hogy az új igazgatóság meg tudja őt győzni arról, hogy egy lépéssel hátrább lépjen és megváltoztassa a döntését a távozásával kapcsolatban, látva, hogy a Barcelonának nincsenek nagy erőforrásai a megtartására. Lesznek jobb és nagyon fontos ajánlatai is. És ha hozzátesszük azt, hogy a Barçának csökkentenie kell a játékosok fizetéseit, illetve azt is figyelembe vesszük, hogy már az előző idény után szeretett volna távozni, akkor a helyzet eléggé összetett és egyértelmű. Csak akkor tudom elképzelni, hogy megváltoztatja a döntését, ha megnyerik idén a bajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját, vagy ha Koemannak sikerül egy olyan együttest összeállítania, amely jól futballozik… de attól tartok, hogy ez lesz az utolsó szezonja Barcelonában. És ez természetesen nagyon szomorú.”

Neymar esetleges visszatérése

„Azt hiszem, hogy Neymar egyszer visszatérhet az eddig elmondottakkal ellentétben, de úgy gondolom, hogy nem most van a megfelelő pillanat, arra, hogy ez megtörténjen. A Barcelona új elnöke, bárki is legyen az, nem hiszem, hogy olyan ellentmondásos döntést hozna, mint Neymar visszatérése. Emellett, legyünk őszinték, a klub pénzügyi helyzete nagyon megnehezíti ezt a transzfert. Most boldognak tűnik Párizsban, és még átgondolja a szerződésének meghosszabbítását is, ezért nem hiszem, hogy most lenne a legközelebb ahhoz, hogy visszatérjen. Talán majd a jövőben.”

Az elmondása szerint még a télen kellene igazolni egy csatárt

„A Barcelonának valóban szerződtetnie kéne legalább egy olyan csatárt, aki lökést adhat a csapatnak. Nekik kell meghozniuk ezt a döntést, felmérni a piac lehetőségeit, hogy kedvező összegért találjanak egy remek képességekkel rendelkező csatárt. Vagy keresni valakit a csapatból, aki hajlandó csökkenteni a fizetését annak érdekében, hogy ez létrejöhessen. Tudom, hogy a vezetőség kétszer is meggondolja, mielőtt igazolnak egy játékost az anyagi források kiadásának csökkentése miatt, és tudom, hogy mennyire bonyolult a fizetéscsökkentések kérdése, de azt gondolom, hogy a Barcelonának legalább egy kilencest igazolnia kell.”

„Amennyiben felépül, Coutinhónak kezdenie kell Madridban”

„Úgy gondolom, hogy Koemannak őt kell a kezdőcsapatba neveznie. Biztosan Koeman amellett a játékos mellett dönt, aki a legjobb teljesítményt nyújtja az edzéseken, azon túl, hogy Pedri nagyon fiatal. De azt gondolom, hogy egy nagyobb tapasztalattal rendelkező játékos és az a tisztelet, amit Coutinho érdemel, a honfitársam sokkal nagyobb veszélyt jelenthetne az ellenfél kapujára, amennyiben játékra alkalmas állapotban lesz majd.”

A Suárez nélküli Atlético ellen sem lesz egyszerű dolga a Barçának

„Az én meglátásom szerint egy nagyon nehéz mérkőzés vár majd a Barcelonára. Az Atlético a Barcelona közvetlen riválisa, így ha Suárez nem is játszik, nem hiszem, hogy a Barça könnyen nyerni fog Madridban. Tudva, hogy milyen körülmények között távozott, őrült lenne, ha Luis játszana és megmutatná, hogy a vezetőség döntése helytelen volt. Az, hogy nem léphet pályára a Barçának kedvez, ennek ellenére ez egy nagyon nehéz meccs lesz, egy komoly erőpróba.”

***