Koeman: „Ez egy lecke, amiből tanulnunk kell”

A Bajnokok Ligájá idei kiírásában nem maradt veretlen a Barcelona, az utolsó csoportmeccsen otthon kapott ki 3-0-ra a Juventustól. A három gólos vereségnek köszönhetően csak a második helyen jutott tovább a katalán együttes. A mérkőzést követően a csapat holland mestere, Ronald Koeman értékelte a látottakat.

Mérkőzés

„Az első 25 perc miatt szenvedtünk vereséget, aggodalommal, félelemmel és bátortalanul léptünk pályára. Úgy tűnt, mintha csak a vereség elkerülése lett volna a cél a meccs irányítása helyett. A Juve nyerni akart, mi azzal mentünk fel a pályára, hogy ne kapjunk ki. Nem védekeztünk jól. A meccset már az első félórában elvesztettük. Nem voltunk az ő szintjükö, pedig erősek vagyunk a BL-ben.”

Bajnokok Ligája

„A Juventus elleni első mérkőzésen jók voltunk, összesen 15 pontot szereztünk meg a 18-ból. A továbbjutás megvan, bár szerettünk volna elsők lenni a csoportban. Javítanunk kell a dolgokon és agresszívabbnak kell lennünk. Le kell zárnunk a szabad területeket. Ez egy lecke volt, amiből tanulnunk kell.”

Felkészítés

„Előre felkészülök az ellenfélből és a játékból. A mérkőzés előtt beszélgettünk a tömörülő védekezésről, de ilyen esetben meg kell nyerned az egy az egy elleni szituációkat és nem szabad üres területeket hagyni a vonalak között.”

Tizenegyesek

„Az első nem volt az, de ha mégis megadják, akkor le kellett volna fújni Messi helyzeténél is. A vereség ettől függetlenül a mi hibánk, rosszul játszottunk az első félidőben.”

Változások

„Az eltiltások és a sűrű naptár miatt is szükség volt a módosításokra.”

Taktika

„Úgy léptünk pályára, ahogy Torinóban is. Ez a játékosokon múlik, de ez a leghatékonyabb játékrendszerünk.”

Griezmann nyilatkozata

„Aggódom, mert láttam, hogy a csapat magabiztosság és agresszivitás nélkül távozott. Félek, hogy ez okozza azt a helyzetet, amiben vagyunk. Az eredmények jók, minőségi játékosaink vannak, de ezt kifelé is mutatnod kell. Ebben ma Juventus jobb volt.”

Igazolások

„Nem kell igazolásokról beszélnünk. A keretben szereplő játékosokkal dolgozunk. Lehetünk még jobbak, mert a keret minősége adott a fejlődéshez. Persze, vannak posztok, ahol korlátozottak a lehetőségeink, de Umtiti visszatérésével eggyel több középhátvédünk van. Változtattunk, lehetőséget adtunk fiatal játékosoknak, akik fejlődni fognak még.”

Fejlődés

„Szükségünk van arra, hogy fizikálisan rendben legyen és kellően magabiztossággal lépjen pályára. Bárkit képesek vagyunk legyőzni. Elemezni fogjuk a mai meccset.”

***