Joan Laporta Madridban helyezett el óriásplakátot… 100 méterre a Bernabéutól

Joan Laporta ex-elnök és a januárban következő elnökválasztás egyik jelöltje a választási kampányát kiterjesztette Madridra is, ahol mindössze 100 méterre a Santiago Bernabéu Stadiontól helyezett el egy óriásplakátot. Az elnökválasztás másik esélyese, Victor Font válasza sem késett sokáig, de ő inkább a projektjeik összemérésére koncentrálna az ilyen humoros akciók helyett. 

A molinó 50 méter magas és 20 méter széles, és a „Ganas de volver a veros” kampány szöveg olvasható rajta, ami annyit tesz szabad fordításban, hogy “Várom, hogy újra lássalak titeket”. Az üzenet azért találó, mert ugyanúgy szólhat a Madridban élő Barcelona szurkolóknak, és némi tréfával a Real Madrid szurkolóknak is. De maga az üzenet annyiból mindenképpen tiszteletteljes, hogy spanyolul írták ki, nem katalánul.

Laporta a napokban nagyobb spanyol városokban tart kampány körutat, szerdán például már Andalúziában próbál támogatókat gyűjteni maga mellé.

Ezt az óriásplakátos akcióját így kommentálta:

“Hogy hogyan reagálna rá Florentino? (Pérez – a Real Madrid elnöke) Biztosan sportszerűen fogadta, mindig nagyon szívélyes volt a kapcsolatunk, összhangban voltunk intézményes ügyekben. Az ilyen dolgokat humorral is lehet venni, és tudom, hogy neki nagyon jó a humorérzéke.”

Ha fordítva történne mindez és Florentino helyezi el egy óriásplakátot a Camp Nou mellett?

“Előbb meg kellene néznem… (nevet). De ez része a foci szórakoztató oldalának, én is viccként venném ha így történne.”

Némi magyarázat

“Ez a mi saját stílusunk, amilyenek vagyunk, hogy vissza akarjuk adni a büszkeséget a Barcelona szurkolóknak. Ebben van egy rész irónia, kicsit cseles, szerintem egy jó akció. Nincs benne semmilyen támadó szándék, csak az, hogy előmozdítsa a kandidálásunkat Madridban. Ne keressetek más értelmet neki, mert nincs mögötte semmi más.”

Victor Font: Plakátok nem oldják meg a klub problémáit

A másik esélyes elnökjelölt, Victor Font válasza sem késett sokáig és Twitteren válaszolt Laportának.

„Jan, ebben te vagy a kib* mester, de plakátokkal nem fogunk BL-t nyerni, nem fogunk új stadiont építeni és nem fogjuk megoldani a klub adósságait… A projektjeinket állítsuk szembe! Találkozzunk január 24-én!”

***