Koeman: „Trófeákért lehetünk harcban, ha mindenki egészséges”

Koeman vezetésével egy újabb meggyőző teljesítményt mutatott be a Barcelona a Granada együttese ellen és nyert idegenben 4-0-ra. A lefújást követően a holland tréner válaszolt az újságírók kérdéseire, többek között az idei meccsek, Messi és Puig is szóba került. Az edző válaszai alább olvashatóak.

Mérkőzés

„A meccs eleje nehéz volt a számunkra, de a labdabirtoklás megnyugtatta a játékosokat. A jelenlegi szituációban ez egy fontos győzelemnek számít, hisz tudjuk, nem veszíthetünk több mérkőzést. Jó heten vagyunk túl, meggyőző játékkal nyertünk meg három idegenbeli mérkőzést. A csapat folyamatosan fejlődik és egyre magabiztosabb. Sikerült négy gólt szereznünk, ami nagyon biztató. Ezen az úton kell tovább haladnunk. A mai egy olyan nap volt, amikor kevesebb lehetőség is elég a csapatnak a gólszerzéshez.”

Szerencse

„Ahhoz, hogy gólt lőhess, a megfelelő helyen kell lenned. Az első egy fontos gól volt a csapat és Griezmann számára is, mert a támadók célja a gólszerzés. Antoine ma nagyon jó volt, sokat adott ma nekünk játékban is.”

Trófeák

„Ez nem csak egy játékostól függ, hanem a csapat mentalitásától is. Ha mindenki megfelelő állapotban és jó formában van, akkor címekért harcolhatunk. Nagy a hátrányunk, emiatt nehezebb is a dolgunk, de a héten mutatott jó játék magabiztossággal tölt el minket.”

Riqui Puig

„Úgy tűnik, mintha aggályom lenne Puig-dzsal szemben, de ez nem így van. A minap olyan fiatalokról beszéltem, akiknek játékpercekre van szükségük és talán máshol jobb lenne nekik, de ez nem csak Puig-ról szólt, hanem ott van még Konrad, Junior és Matheus is. Nekik szintén nem jutott elegendő lehetőség. A legjobbat szeretném az összes játékosom számára, ezért beszélünk majd velük arról, hogy mi a legjobb nekik.”

Támadósor

„Három játékos alkotta most a támadószekciót. Eltérő típusú játékosokról van szó, de tökéletesen megértik egymást. Antoine nagyon jó volt.”

Messi

„Barçának szüksége van Messire a személye, az eredményessége miatt is.. Szükségünk van rá, hogy címekért harcolhassunk. Az eredményeknek és Pedrinek köszönhetően sikerült őt meggyőznünk. Nem akartuk megkockáztatni Araújot és Destnek is voltak problémái, de a jelenlegi helyzetben játszania kellett. Messi mindig megpróbálja a legjobbját nyújtani, hogy segítse a csapatot, egyre jobb és hatékonyabb. A csapathoz hasonlóan neki is nehezen indult a szezon, de ő mindig is nagyon motivált volt…”

Előző mérkőzések

„Nyugodtabbak és koncentráltabbak voltunk. A mai eredményünknek hála nyugodtabbak lehetünk, de továbbra is alázatosnak kell lennünk és folytatnunk kell a megkezdett munkát.”

de Jong

„Korábban nem játszott ennyire elől. A képességei alkalmassá teszik a feladatra, de csak az elmúlt pár mérkőzésen mutathatta meg. Szükségünk van a középpályásokra, hogy elérjük a támadókat. Még ennél is többet tudnak segíteni a támadásban azon kívül, hogy segítik felhozni a labdát hátulról.”

Védelem

„Védekezésben nagyon jó volt a csapat. Samuel sokáig nem játszott, de most nagyon jól szerepelt. Busquets szintén kiváló volt az előre játékban. Ráadásul hiányzott Lenglet és Araújo is, de ma Umtiti és Oscar is bizonyította, hogy helyük van a csapatban.”

***