Braithwaite: „Nincs olyan opció, hogy januárban vagy a nyáron távozzak”

A Barça kilencese bizonyítani szeretne

Martin Braithwaite a TV3-nak adott interjújában elmondta, hogy Barcelonaban tervezi folytatni pályafutását. A dán válogatott csatár kizárta annak lehetőségét, hogy a télen klubot váltana. Kitért arra is, hogy nincs problémája azzal, ha a klub csatárt keres az átigazolási időszakban.

Jövő

„Nincs olyan opció a számomra, hogy akár most januárban, akár nyáron távozzak a csapattól. A következő szezonban is küzdeni fogok a céljaimért.”

Konkurencia a támadósorban

„Tetszik, hogy a klub játékosokat keres az átigazolási piacon. Egy ilyen nagy klub, mint a Barcelona, mindig a világ legjobb játékosait szeretné a csapatánál tudni. Ez nem megijeszt, hanem motivál engem. Ez a belső verseny az, ami mindenkinek segít, hogy a legjobb teljesítményt hozza ki magából.”

Célok a következő szezonra

„A következő szezonban is harcolni fogok a céljaim elérésért, de még ebben a szezonban is van esélyünk több trófea megszerzésére is. Ez az én célom, nem gondolok semmi másra. Ezért kelek fel minden reggel és dolgozok olyan keményen.”

Minden sorozatot figyelembe véve a támadó 19 mérkőzésen lépett eddig pályára a szezonban, ebből 10 alkalommal a kezdő volt. Ezeken a meccseken 5 gól és 2 gólpassz került a neve mellé, amiből 5 (3 gól és 2 gólpassz) a BL-ben jött össze a támadónak. A bajnokságban ennyire nem hatékony, 15 mérkőzésen 2 gólnál jár, gólpasszt viszont még nem jegyzett. A szerződése 2024 nyaráig köti a katalán klubhoz.

***