Busquets: „Büszke vagyok, hogy elértem a 600 mérkőzést”

A Barcelona középpályásának nyilatkozata

Sergio Busquets 600. mérkőzését játszotta a Barcelona színeiben szombat este a Granada ellen. A katalán középpályás ennek kapcsán nyilatkozott és elmondta, büszke az eddig elért eredményeire, és reméli, hogy a Szuperkupában is ugyanaz a forma fogja jellemezni a csapatot, mint ami a Ligában és megnyerik a trófeát. 

600 mérkőzés a klubban

,,Boldog vagyok és büszke, hogy elérhettem ezt a számot, amelyet csak négy futballistának sikerült [előtte a klubban elérnie – Xavinak (767), Messinek (752) és Iniestának (674) – a szerk.]. Örülök a karrieremnek és mindannak, amit annak során elértem. Mindenki hozzájárult ahhoz, hogy élvezzem ezt a 600 mérkőzést és remélem, hogy sokat tudok még hozzátenni a folytatásban.”

A legjobb pillanatok

,,Az első lépések mindig megmaradnak. Az első gól a Bajnokok Ligájában Bázelben, az év, amikor tripláztunk, majd hat kupát is nyertünk… Mind nagyon izgalmas. Minden pillanatot, amelyet megéltem az öltözőben tartok.”

Nem kezdődött jól a szezon

,,Az eredmények tekintetében nem azt kaptuk, amit szerettünk volna, de tudtuk, hogy most ennek az útja van. Voltak lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk eredményekké alakítani, mivel mindig néhány hiba miatt vesztésre álltunk.”

Javuló dinamika

,,A csapat most egységesebb, sokkal több az önbizalmunk. Ugyanúgy vannak lehetőségeink és most már a gólok is jönnek, és ez megkönnyít mindent. Remélhetőleg tovább tudunk fejlődni csapatként.”

Szuperkupa

,,Nagy lelkesedéssel várjuk, mivel jó formában vagyunk. Közel vagyunk az első címhez a szezonban és harcolni akarunk érte.”

***