Jordi Farré: „Hiba volt tetkóval és pizzával kampányolni, Laportára fogok szavazni”

Nem sikerült jelöltetnie magát a két hét múlva esedékes elnökválasztásra Jordi Farrénak, aki miatt egyáltalán választások lesznek január 24-én, miután nem tudta összeszedni a szükséges ajánlást a pártoló tagoktól. Ha pedig így alakult, rögtön el is mondta, Laportát fogja támogatni innentől és rá fog szavazni.

Jordi Farré volt a bizalamatlansági indítvány egyik fő szervezője, ami végül Josep Maria Bartomeu lemondásához és az előrehozott választásokhoz vezetett, ugyanakkor a szükséges aláírásokat a saját jelöltállításához már nem tudta prezentálni, amiért a rossz stratégiáját okolja. Farré korábban ugyanis arról beszélt, hogy azok, akik támogatják, ingyen Barça-címert tetováltathatnak magukra és meghívja őket a világ legjobb pizzájára, azonban ez médiafigyelem mellett komolytalanná is tette valószínűleg a sociók szemében. Ezzel ugyan már nem lesz lehetősége megmérettetni magát, de a bizalmatlansági indítvány miatt sokáig emlékezni fogunk a nevére ebből az időszakból.

„Hibát követtem el a kampánystratégiámban. Az egészet dolgot a tetoválásokkal és pizzákkal azért csináltam, hogy figyelmet szerezzek, de ez elvette a hitelességemet is. Ez az én hibám és mindenkinek tudnia kell, hogy fogadja el és ismerje el a hibákat, amiket elkövetett.”

Farré végül elmondta azt is, hogy mivel indulni nem fog, beáll Joan Laporta mögé és őt fogja támogatni. „Különös dolgok is történtek, de egyik sem lehet kifogás. Most hazamegyek és a választás napján Joan Laportára fogok szavazni.”

***