Rousaud: „Nem zárom ki, hogy szövetségre lépjek valakivel”

Emili Rousaud a hétfő esti számok alapján elérte a szükséges aláírásszámot a 2501 leadott ajánlással a január 24-i elnökválasztáson való induláshoz, de ez csak hajszállal több, mint a szükséges 2257, így túl sok érvénytelen aláírása nem lehet a hitelesítés során, különben lemarad a január végi voksolásról.

Veszélybe került az elnökválasztás megtartása január 24-én

Viszont akár ott lesz a neve a szavazólapon, akár nem, az egyértelműnek tűnik, hogy sok esélye nincs az elnökségre, nem véletlen, hogy már most arról beszélt, hogy akár szövetségre is léphet valakivel, a többi induló közül.

„Különösen nehéz kampány volt, főleg a koronavírus miatt. Online dolgoztunk rengeteget, ami nem volt valami egyszerű. Számomra úgy tűnik, mindegyik jelölt óriási tiszteletet érdemel, mert a környezet, amiben dolgozni kellett, nem is lehetett volna rosszabb. Többen is, akik nem ugrották meg a lécet, nagyszerű emberek és Barcelona szurkolók” – értékelt, majd hozzátette, „nem zárok ki egy esetleges szövetséget valakivel.”

Rousaud: “Valakinek a keze belelóghatott a klubkasszába”

Rousaud a tavalyi év első felében még Josep Maria Bartomeu ex-elnök igazgatásógának a tagja volt, ám áprilisban Bartomeu egyik legkomolyabb botrányának kirobbantásában vállalt szerepet, amikor a lemondásával egyidőben arról beszélt, hogy a klubból hogyan talicskáztak ki különböző pénzeket túlárazott szerződések mellett.

***