Koeman: „A második félidő tükrözte a valóságot”

A holland vezetőedző nyilatkozata a PSG elleni BL-nyolcaddöntő-mérkőzést követően

Ronald Koeman nagyon őszinte volt a kedd esti, Paris Saint-Germain elszenvedett súlyos vereség után. A holland tréner elismerte, hogy jobbak voltak a párizsiak, és hogy gyakorlatilag eldőlt a párharc, illetve azt is elmondta, hogy nagyon sok hiányosság van, és ezek nem fognak egyik pillanatról a másikra változni. A munkában látja a megoldást, és a szavaiból ítélve még évekre számít, mire újra ott lehet a Barcelona a legmagasabb szinten.

Megint beleszaladt egy pofonba a csapat

,,Fölényben játszottak, és nagyon hatékonyak voltak, különösen Mbappé. Az első félidő nagyon szoros volt, Dembélének volt is egy tiszta helyzete 1-0 után. A második játékrészben gondok voltak a védekezéssel, ők pedig megmutatták, hogy mennyire hatékonyak tudnak lenni, és hogy mennyire fölényben vannak fizikálisan és a labdával is.”

Valahol ők is számítottak erre

,,Igen, leginkább a második félidő alapján. El kell fogadnunk, hogy fölényben voltak hozzánk képest, és megmutatták — különösen a második félidőben —, hogy sokkal teljesebb csapatuk van. Ezt el kell fogadnunk és tovább kell fejlődnünk. Tudtuk, hogy ez is megtörténhet, ez a csapat egyelőre felettünk áll.”

Eldőlt a párharc?

,,Játszunk majd, de 1-4-ről nagyon nehéz lenne visszajönni. Nincs sok esélyünk.”

Piqué

,,Sose tudhatod mikor jön el a megfelelő pillanat, ha három hónapig voltál sérült. Jobban érezte magát, nem érzett problémát, de 1-4 után nem kellett már kockáztatni, hogy a pályán maradjon.”

Csalódás-e az eredmény?

,,Nem mondanám, azon az úton vagyunk, hogy változtassunk. Hiányoznak olyan dolgok, amelyek ahhoz kellenek, hogy a legmagasabb szinten legyünk, különösen a Bajnokok Ligájában.”

A meccs végére kijött a különbség

,,Az első félidő kiegyenlítettebb volt, mint a második. Ousmanének volt egy tiszta helyzete 1-0 után, de ezt követően gyorsan kiegyenlítettek. A második játékrészben sok mindenben jobbak voltak. Bizonyították, hogy egységesebbek, jobb fizikai állapotban vannak, és hogy nagyon hatékonyak.”

Kritikus magával szemben is

,,Az eredmény mindig az edző felelőssége. Megpróbáltunk irányítani és megállítani őket, de az eredmény tükrözi a valóságot. Bizonyították, hogy sokkal egységesebbek, mi pedig még csak átalakulóban vagyunk. Meg kell próbálnunk fejlődni, ez az én felelősségem.”

Üzent a szurkolóknak is

,,Szomorúan és csalódottan mentem haza, különösen a második félidő miatt, de már többször is elmondtam, hogy vannak olyan hiányosságaink, amelyek elvártak lennének a Bajnokok Ligájában. Realistának kell lennünk, mivel folyamatosan változtatunk dolgokon. Nagyon fiatal csapatunk van különböző posztokon. Rajtuk kívül szükségünk lenne még fontos játékosokra. Nem tudtuk őket megállítani a második félidőben, ezt el kell fogadni, nekünk pedig fejlődnünk kell.”

Nem akarja bedobni a törölközőt

,,Hogy szívesen folytatom-e? Az a jó, hogy meglehetősen őszinte és egyenes ember vagyok. Elfogadom a vereséget, utána mehetünk tovább dolgozni. Nem akarom ugyanott folytatni! Elfogadom, hogy veszítettünk, és tudom, hogy én hol tartok és hogy min kell változtatnunk. Próbálkozunk. Az út közepén járunk csak, nem a végén.”

A munkában látja a megoldást

,,Nem fog felvillanni a fény két hónap után. Meggyőződésem, hogyha ezen az úton haladunk tovább, fejlődünk különböző dolgokban, pozíciókban, próbálkozunk a játékosokkal azért, hogy valami változzon, akkor előrébb fogunk jutni. De jelenleg még nem tartunk itt. Az első félidőben tartottuk magunkat, de fizikailag és hozzáállásban is legyőzött minket az ellenfelünk.”

Nem most fog minden megváltozni

,,Mindig törekednünk kell a végső sikerekre, de ezzel együtt fel kell ismernünk a hiányosságokat. Nincs ebben semmi meglepő. Már nagyon sokszor elmondtam, hogy jó úton haladunk, harcolni fogunk és változtatunk a dolgokon. Ma Dest játszott, még csak 19 éves, négy év múlva jobb lesz. Pedri már nagyon jónak számít az ő korában, de öt évvel később jobb lesz bárkinél a PSG jelenlegi középpályásai közül. Nehéz dolgunk van, a sajtó által gyakorolt nyomás miatt még inkább. Realista vagyok, mindig megvédem a csapatomat. Mindent megtettünk, tudunk ettől jobban is védekezni, agresszívebbek is tudunk lenni. Dolgozni fogunk és változtatni ezen. Jelenleg vannak hiányosságok, de soha nem gondoltam azt, hogy nem lehetnek. Még nincs vége, de úgy tűnik, hogy én realistább vagyok, mint mások.”