Jordi Alba: „A labdarúgás egyik leggyűlöltebb játékosa vagyok”

A Barcelona balhátvédje, Jordi Alba a The Day After című filmben nyilatkozott, ahol elmondta, hogy a mai labdarúgás egyik leggyűlöltebb játékosa, de ezzel ő is tisztában van, illetve arról is szót ejtett, hogy a csapaton belül óriási változások mentek keresztül, de a benyomások egyre jobbak.

Hogyan látja magát a hétköznapi életben?

„Ha az alapján ismernek meg, hogy mit hallani rólam a fociban, akkor a futball egyik leggyűlöltebb játékosa vagyok, de ez számomra egyértelmű. Ez amiatt a játékmód miatt is van, amit én képviselek. Azok, akik ismernek tudják, hogy alázatos vagyok, és hogy a játékosként képviselt személyiségemnek semmi köze nincsen a valós személyiségemhez. Az én játékfelfogásom nagyon fárasztó az ellenfelek számára, ezért megértem a gyűlöletet, amit azok tesznek felém, akik nem ismernek.”

Még maradna a Barcelonában

„Sokan támogatnak engem, de vannak olyanok is, akik nem. Ahogy múlik az idő és idősödsz, minden egyre nehezebbé válik. De még mindig több mindenben is hozzá tudok járulni a csapat játékához, és remélhetőleg még sok évet tölthetek el a legmagasabb szinten.”

A Messivel való kapcsolata

„Leo és én sokat keressük egymást a pályán. Tudom, hogy sok veszélyt jelent az ellenfelek kapujára és hogy lehetőségeket alakít ki. Mindig megpróbálom neki továbbítani a labdát. De most már az ellenfelek jobban ismernek minket, és így más csapattársaknak is passzolok.”

A Messi utáni élet

„Miután elkezdődött a szezon, még nem beszéltünk erről. Jobb vagyok, amikor vele játszom. Remélem, még sok évet tölthet el a Barçában, mert ez lenne a legjobb mindenki számára.”

Az elmúlt időszak már egy jobb formában játszó Barçát hozott

„Amit az elmúlt években tapasztaltunk, az nem volt normális. A klub most szerződtetett fiatal játékosokat. Folytatjuk a harcot a bajnokságért és a Copa del Rey megnyeréséért. A benyomások egyre jobbak.”

A csapaton belüli változások

„Nem elégedhetünk meg kevéssel. Fontos és remek képességekkel rendelkező játékosaink távoztak, és hosszú időbe fog telni, amíg ehhez hozzászokunk. Azok, akikkel nagyon sok időt töltöttünk együtt, távoztak és új labdarúgók érkeztek, hogy ismételten versenyben legyünk a trófeákért. Remélhetőleg fogunk tudni trófeákat nyerni a jövőben is.”

Újra szélsőként játszik?

„Soha nem voltam igazi balhátvéd. Mindig a szélen előretoltabban vagy támadó középpályásként játszottam, amíg Unai Emery oda nem tett, és aztán ragadtam ott. A Barçában és a nemzeti csapat színeiben is játszottam ezen a poszton, mert erre volt szükség. Játszhattam volna „gyengébb” erőt képviselő csapatokban is. Inkább szélső védőként játszom, még ha sokan ragaszkodnak is ahhoz, hogy nem tudom, hogyan kell védekezni. Ez nem a fő erősségem. Ez egyértelmű is a számomra, de úgy gondolom, hogy az évek során fejlődtem. Igaz, még sok mindent meg kell tanulnom. „

***

Nézz be az Eurobarca shopjába és válassz eredeti, klubcímeres termékeink közül – a legjobbakat válogatottuk össze nektek!