Messi: „Nehéz év volt. Fontos volt megnyerni a Király Kupát”

Lionel Messi a Király Kupa győzelem után boldogan értékelte a diadalt a Barça TV-nek. Beszélt a meccsen túl az egész szezonról, és még a bajnokságról is.

Boldog?

Igen, boldog vagyok amiatt, hogy elértük az első trófeát. Nagyon sokat szenvedtünk érte minden meccsen. Mindig csodálatos dolog felemelni egy trófeát.”

Az első kupagyőzelme a csapat kapitányaként?

“Nagyon különleges, mert ez az első trófea, amit kapitányként nyerek életem klubjával.”

Stratégia

“Tudtuk, hogy az Athletic így játszik, egy nagyon rendezett  4-4-2-ben. Volt elegendő türelmünk ahhoz, hogy legyen nálunk a labda, és hogy teremtsünk helyet. Sokat mozgattuk a labdát az első félidőben, és szerintem ők nem bírták annyira már a másodikban.”

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Ünneplés

“Az nagy kár, hogy nem tudjuk együtt ünnepelni a trófeát a saját szurkolóinkkal. Most ezt a szituációt kell elfogadnunk. Kár érte. A kupák mindig különlegesek, és a szurkolók nagyon élvezik minden percét. Ez a két szurkolótábor különösen hozzászokott ezekhez a döntőkhöz, és nagyon tudja élvezni.”

A szezon

“Nehéz év volt számunkra. Nagyon fontos volt, hogy meg tudjuk nyerni a Király Kupát, és még versenyben vagyunk a Ligáért. Ez egy átmeneti év, az átalakulás éve, más, mint a korábbiak, hiszen sok új játékosunk van, sok fiatal játékosunk van. Nehezen ment eleinte, hogy el tudjunk indulni, talpra tudjunk állni. Sok pontot veszítettünk butaságokból, abból kifolyólag, hogy nem volt önbizalmunk. Később megerősödtünk, felvettük a harcot, jobbá váltunk. Legutóbb sajnos a Cláscicón nem tudtunk jó eredményt elérni. De még sok dolog fog történni a bajnokság végéig.”