Schreuder: „Busquets kiesésével a rendezettségünkön is veszítettünk”

A Barcelona Atlético Madrid elleni döntetlenje után az eltiltott Ronald Koeman helyett Alfred Schreuder másodedző nyilatkozott a találkozóról. Az edző nem volt elégedetlen a mutatott teljesítménnyel.

Hiányzott a bátorság és a jobb előkészítés?

“Tudtuk előre, hogy nehéz meccs lesz. Az első és második félidőben volt esélyünk Messivel, Dembélével. Ha elemezzük a találkozót, kontrolláltuk a meccset egészen addig, amíg meg nem sérült Sergio Busquets. Ezt követően volt néhány problémánk. De a második félidőben újra képesek voltunk irányítani. Kidolgoztunk helyzeteket egy olyan nagy csapat ellen, mint az Atlético Madrid.”

A csapat teljesítménye volt olyan szinten, mint amilyen nagy  tétje volt ennek a mérkőzésnek? Úgy látják, hogy maradt még esélyük a bajnoki címre?

“Esélyünk akkor lesz, ha hibázik az Atlético. Amit tennünk kell, hogy megnyerjük a hátralévő három meccsünket. Most két pontra vagyunk az Atlético mögött, ez a realitás.”

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

“A Barça négy mérkőzést játszott a Real Madrid és az Atlético Madrid ellen összesen, és egyszer sem volt képes győzni ellenük. Erre mi a magyarázat?

Nos ezek erős, jó csapatok. Nem a korábbi meccseket kell elemeznünk, hanem a mait. És ma megnyerhettük volna a meccset.”

Hogy van Busquets?

“Beszéltem vele, minden rendben van, de az igaz, hogy még meg kell várni a tesztek eredményét, amit a kórházban végeznek rajta.”

Hogyan változtatta meg a mérkőzést Busquets sérülése?

“Ő olyan játékos, aki magabiztosságot ad az egész csapatnak, és szerintem veszítettünk egy kicsit a rendezettségünkből. A második félidőben szerintem tudtunk változtatni a középpályánkon, és jobban játszottunk.”

“Nem gondolja, hogy tettek egy lépés hátrafelé, mert most már attól is függnek, hogy hibázzon a Real és az Atlético?

“Tudjuk, hogy innentől kezdve várnunk is kell. Most koncentrálnunk kell a keddi meccsre. És meglátjuk, hogy a többiek mit játszanak. Az nyilvánvaló, hogy attól is függünk, hogy mit játszanak más csapatok.”