Koeman: „Messi maradása? Amíg nincs megoldva, aggódni kell”

Ronald Koeman pénteken a sajtónak nyilatkozott egy saját maga által szervezett jótékonysági golfverseny előtt, amelyen többek között a Barcelona játékosai is jelen voltak. A torna összes bevételét a barcelonai, St. Juan kórháznak ajánlották fel.

A holland szakember elmondta, hogy Griezmann játékára számítana a következő szezonban, ugyanakkor hozzátette, hogy augusztus végéig még sok minden történhet, továbbá Messi remélt maradásáról is szót ejtett.

Messi hosszabbítása

„Amikor még nincs minden megoldva, akkor aggódni kell. Teljes mértékben bízom az elnökben, hogy megoldja ezt a helyzetet. Nagyon fontos a klub és a LaLiga számára is, hogy a világ legjobb játékosa maradjon. Mindannyiunknak nagy erőfeszítéseket kell tennünk, hogy megtartsuk őt. Mindenki a saját feladatát végzi. Laporta a minap azt mondta nekem, hogy legyek nyugodt, hogy dolgoznak és bíznak abban, hogy megegyeznek Leóval arról, hogy még néhány évig itt folytassa a LaLiga bérköltségekre vonatkozó szabályai ellenére is.”

Az előszezon kezdete

„Jobb tudni, hogy kik azok a játékosok, akik maradnak majd a csapatnál és kik azok, akik nem, de az utóbbi időben, amikor nyári tornákat rendeznek, tudjuk, hogy ez egy egyéni előszezon a játékosok számára és az ő feladatuk, hogy megfelelő fizikai állapotban térjenek vissza, mert a spanyol bajnokság kezdete előtt csak keveset dolgozhatunk mind együtt, Augusztus végéig azonban még sok minden történhet.”

Pedrit az olimpiára is vinné a spanyol válogatott

„Pedrit és a játékosokat meg kell védenünk. Számomra az olimpia mindenekelőtt az atlétikáról szól, mintsem a labdarúgásról.”

***