Memphis: „Akkor is ide igazoltam volna, ha Koeman nincs itt, mert a Barçának nem lehet nemet mondani”

Csütörtökön Memphis Depay aláírta a 2023 nyaráig szóló szerződését a Barcelonával, amely egy 500 millió eurós kivásárlási záradékot is tartalmaz, ezután pedig sor került a hivatalos bemutatására is a Camp Nouban. A holland támadó édesanyja és testvére kíséretében, szürke öltönyben, fehér ingben és Barça-mezzel a kezében élte át a heves érzelmekkel teli délutánt.

Laporta kiemelte Memphis nagyszerű személyiséget és vágyát, hogy egy napon a Camp Nouban játszhasson. „Ő egy nagyszerű játékos, egy olyan ember, akinek értékei és elvei vannak. Sok örömet fog nekünk okozni.” A Barcelona elnöke azt is hozzátette, hogy a játékos édesanyja elárulta neki titokban, hogy ötéves korában Memphis a nagyapjától kapott egy Barça mezt, már ekkor is nagy rajongója volt a klubnak.

Első szavak a Barça játékosaként

„Megtiszteltetés, hogy itt lehetek, egy álmom vált valóra. Gyerekkorom óta erről álmodom. A tárgyalások hosszúak voltak, de az akarat mindig is megvolt. Végre itt vagyok. Aki itt van, mind tudja, hogy ez a klub mennyire fontos a világon, milyen nagy és milyen hatással bír. 27 évesen megvalósítani az álmomat egyszerűen csodálatos és fantasztikus érzés. Nagyon várom már, hogy játszhassak. A csapat készen áll az új szezonra, kipihentük magunkat, és itt az ideje, hogy újra munkához lássunk, és hogy trófeákat nyerjünk. Szeretnék köszönetet mondani az edzőnek is. Azzal a bizalommal, amit ő ad nekem, sok tekintetben hozzá tudok majd járulni a csapat játékához. Nagyon boldog vagyok, és kíváncsian várom, hogy mi fog történni a jövőben.”

Olympique Lyon

Memphis nem először lépett a Camp Nou gyepére. 2019. március 13-án, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján már járt itt, még a Lyon játékosaként. A meccs végül 5-1-es Barcelona győzelemmel ért véget, Memphis 73 percet volt a pályán.

„Emlékszem rá, arra gondoltam: ‘Ó, Istenem, a világ egyik legerősebb klubja ellen lépek majd pályára.” Ezután továbbra is dolgoztam a Lyonnál, és most itt vagyok. Nagyon várom már, hogy az új csapattársaimmal játszhassak.”

Messi

„Ez egy álom. Ő egy legenda, és nem kell sokat mondanom. A világ legjobb játékosa. Láttad, mit csinált a Copa Americán? Alig várom, hogy Leóval játszhassak, a kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek. Nekem csak futnom kell, és tudom, hogy végül jönnek majd a labdák tőle (nevet). Nagyon sokat tett a csapatért az elmúlt években is. A minap a múzeumban láttam az Aranylabdáit, és ezek még jobban motiváltak: öröm lesz számomra, hogy mellette játszhatok. Nagy rajongója vagyok.”

Koeman

„Akkor is ide igazoltam volna, ha ő nincs itt, mert a Barçának nem lehet nemet mondani. Mindenképpen jöttem volna, de az is igaz, hogy nagy hatással volt rám, hogy ő az edző. Ismerem őt, ő tett be csatárnak először a válogatottba. Megnyugtatott, mert előtte a szélen játszottam, és végül kiválóan működött az elképzelése.”

Pénzügyi problémák és a nem túl jó gazdasági helyzet

„Nem, nem aggódom emiatt. A játékra koncentrálva jöttem ide. Én nem az üzleti oldalra koncentrálok, biztos vagyok benne, hogy az elnök és az vezetőség gondoskodni fog róla, hogy minden rendben legyen. Amikor mindenki visszatérhet majd a stadionokba, akkor az sokat fog javítani a helyzeten.”

***

OUTLET HÉTVÉGE! – CSAK PÉNTEKTŐL VASÁRNAPIG