Koeman: „El kell fogadni, hogy ez a helyzet”

A holland edző is belátja: valóban nem volt esélye a Barçának a Bayern ellen

Ronald Koeman a kedd esti, Bayern München elleni BL-rangadón elszenvedett 3-0-ás vereséget követően elmondta a nyilatkozatában, hogy ez a szintkülönbség most a realitás — ebben egyetértettek a mérkőzés után szintén megszólaló Piquével —, azonban örül a fiatal játékosok bemutatkozásának, akiknek úgy gondolja, hogy van jövőjük a klubnál.

A helyzet olvasata

,,Most ez van. Alba beteg volt előző este, de Jong (Luuk de Jong – a szerk.) az első meccsét játszotta. Át kell vészelnünk néhány hetet, mert utána olyan emberek térnek vissza, mint Agüero, Dembélé, Ansu Fati… Ez a jelenlegi helyzet: különbség minőségben és a kispadon…”

Piqué azt mondta: most ez van. Egyetért vele?

„Igen, egyet értek vele. Az életben realisták kell legyünk. A fiatalok bizonyították, hogy van előttük jövő. Vissza kell térnie a sérülteknek. Most ez van.”

Jordi Alba

,,Nem akartunk kockáztatni vele.”

A csapat felállása

,,Csak három csatár állt a rendelkezésünkre. Taktikailag voltak olyan időszakok, amikor kézben tartottuk a mérkőzést, de a Bayern játéka középen ment keresztül, és azokat a területeket kellett kitölteni. Jelenleg ez a helyzet. Nem panaszkodhatom a hozzáállás miatt, de minőségi különbség van a csapat egészében, amely már régóta együtt van és a kispadon is, amely szintén fejlődött. Sok fiatal játékosunk van, akik két-három év múlva jobbak lesznek. Ezt nagyon nehéz elfogadni, de várjuk, hogy a dolgok javuljanak, és hogy a játékosok túl legyenek a sérüléseiken.”

Fiatalok

,,Vannak játékosok, akik 19 vagy 20 évesek. Ha összehasonlítjuk őket a náluk lévő játékosokkal, akkor van különbség, de ez idővel kisebb lesz. Tudjuk, hogy Sergi Roberto nem szélső, és hogy egy-az-egyet játszani Davies ellen lehetetlen. A közönség fenomenális volt, mivel szerintem bizonyították, hogy értik, ma mi a helyzet. Próbáltuk megállítani a játékukat, jók voltunk az első félidőben, de fizikális szempontból is van különbség.”

A mérkőzésről

,,Ők az egyik esélyes a végső győzelemre. Kis lépésenként kerültünk egyre nagyobb bajba. Az első gólnál nem volt szerencsénk, de a második félidőben bizonyították, hogy ma jobbak voltak nálunk. Behoztuk a fiatalokat, hogy versenyben legyünk, de voltak különbségek. Vannak olyan játékosaink, akiknek rossz estéjük volt, mint Albának is, másoknak ez volt az első meccsük, Coutinhónak az első percei… túl sok a körülmény. Nem akarok kifogásokat keresni, vagy arra fogni, hogy hiányosságaink vannak.”

Realista a csapat helyzetével kapcsolatosan

,,Tudjuk, hogy támadásból vannak hiányzóink. Hetekre van szükségünk ahhoz, hogy több lehetőségünk legyen, és hogy felgyorsuljunk elöl. Nem akarok kifogásokat keresni, vagy arra fogni, hogy hiányosságaink vannak, de mindenki tudja, hogy mi állt rendelkezésünkre. Egy olyan csapat ellen, mint a Bayern, nehéz úgy játszani, hogy elöl nincs sebessége a játékunknak. El kell fogadnunk, amink van, és dolgoznunk kell.”

Nem volt a Barçának kaput eltaláló lövése

,,El kell ismerni a csapatot, amely ellen játszunk. Ahhoz, hogy feltörj egy olyan csapatot, mint a Bayern, nagyon jónak kell lenni. El kell ismerni, hogy jobb a másik csapat. Kicsit unom már, hogy mindig ugyanarról a dologról kell beszélni, de három vagy négy héten belül más lesz a csapat, mivel más játékosaink is a rendelkezésünkre fognak állni, és más játékosok is kapni fognak játékperceket.”

Sergi Robertót kifütyülte a közönség

,,Nem tetszik, hogy kifütyülik, mert minden játékos a maximumát nyújtotta. Ő egy más típusú játékos erre a posztra.”

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!