Busquets: „Kritikus helyzetben vagyunk”

A katalán középpályás is nyilatkozott a Benfica elleni vereséget követően

Sergio Busquets is megszólalt a szerda esti, Benfica elleni BL-kudarcot követő interjú során, amelyben elismerte ő is Frenkie de Jonghoz hasonlóan azt, hogy nehéz helyzetben van a klub. Őt is kérdezték Koemanról, viszont nem adott egyértelmű választ arra, hogy megoldhat-e bármit is egy edzőváltás.

Magyarázat

,,Nehéz, de a végén, ahol a meccsek eldőlni szoktak — vagyis a büntetőterületen belül — nem voltunk határozottak. Nagyon korán kaptunk gólt, de úgy gondolom, hogy jól játszott a csapat, rengeteg helyzetünk volt, viszont a végén megkegyelmeztünk mindig. Ha ez megtörténik, és te „kegyelmezel”, akkor ezt kihasználják.”

Nem volt kaput eltaláló lövés

,,Nem tudom, de  sok lehetőségünk volt. Sok lövésünk volt néhány méterre a kaputól. A statisztikák mind szépek és jók, de ezek is gólszerzési lehetőségek.”

Felborult a csapat egyensúlya

,,Egy az egyben maradtak a belső védőkkel. Erre vártak, hogy gyors ellentámadásokat hajthassanak végre.”

Szükséges-e edzőváltás?

,,Végül mindig ez a legegyszerűbb dolog. Mindannyiunknak megvan a saját felelőssége. Kritikus helyzetben vagyunk, hogy őszinte legyek.”

Kieső helyen jelenleg a BL-ben

,,Még csak két meccsen vagyunk túl, de nulla pontunk van. Nem vagyunk könnyű helyzetben. Arra kell gondolnunk, hogy előre tudunk lépni. Várnunk kell arra, hogy lássuk, mi történik a többi mérkőzésen. Most utolsók vagyunk, de pozitívan kell gondolkodnunk.”

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!