Laporta: „Bármi is történik, Koeman folytatja”

Az FC Barcelona elnöke nyilatkozott Koeman jövőjével kapcsolatosan

Ronald Koeman a szombat esti, Atlético Madrid elleni rangadó eredményétől függetlenül biztosan maradni fog a Barcelona élén. Ezt a klub elnöke, Joan Laporta erősítette meg szombat délután, aki azt is hozzátette, hogy megérdemli a holland edző, hogy bizalmat szavazzon neki, valamint a szurkolókat is erre kérte.

Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban egyre feszültebbnek látszott a kialakult helyzet Ronald Koeman körül, mégis bejelentette ma a vezetőségi ebédre menet Joan Laporta, hogy nem fogja meneszteni a hollandot, nem számít, hogy mi lesz az eredmény a Wanda Metropolitanoban.

,,Koeman marad a Barça edzője. A mai eredménytől függetlenül megvan felé a bizalom. Mindenekelőtt megérdemli ezt a bizalmat, mert Barça-játékos volt. Nagyon nagyra értékelem, hogy a Barça edzői szerepét a legnagyobb sportszakmai és intézményi nehézségek idején vállalta el. Miután beszéltem vele, láttam, hogy bízik ebben a csapatban, különösen akkor lesz ez így, ha a sérültek kezdenek felépülni.”

Úgy tűnt, hogy a Bayern és a Benfica elleni BL-kudarcok, illetve a LaLigában elért rossz eredmények után a válogatott szünet gondolkodási időt adhat Laportának ahhoz, hogy döntsön Koeman sorsáról, és ha úgy dönt, hogy felmenti a pozíciójából, akkor másik edző után nézzen. Ehhez képest most megvédte a hollandot, és az Atlético elleni meccs előtt már azt mondta, hogy: ,,érvényes szerződése van, reméljük, hogy visszatérünk a helyes útra, és jól fogunk játszani. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz, amit csak tud.” — tette hozzá.

Laporta cáfolta, hogy a holland menedzserrel rossz lenne a viszonyuk: ,,Ez egy jó és őszinte kapcsolat, ő egy jó ember, és azt hiszem ő is ugyanezt gondolja rólam. Mindannyian megpróbáljuk a dolgokat jobbra fordítani.

A FC Barcelona elnöke beszámolt arról is, hogy a Ciutat Esportiva Joan Gamperben találkoztak Koemannal, ahol nyugalmat és békességet kértek a szurkolóktól. Végül ezzel zárta Laporta az interjút: ,,A szurkolók meg fogják érteni, hogy fontos játékosok voltak a sérültjeink, és hogy emiatt volt kevésbé versenyképes a csapatunk. Arra kérem a szurkolókat, hogy adják meg nekik azt a bizalmat, amit megérdemelnek.”

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy nem feltétlen csak azért állhatott ki Koeman mellett Laporta, mert őszintén így gondolja, amit mond, hanem az is valószínűsíthető, hogy anyagilag se lenne kedvező a holland menesztése, illetve elképzelhető, hogy nem tudott egyelőre megállapodni senkivel. A bizalom így továbbra is megvan felé, de aligha marad ez meg örökre a játék és az eredmények javulása nélkül.

Otthonra, munkába, sportoláshoz, hidegben, melegben – mindenre gondoltunk, hogy bárhol tudj egyet frissíteni a Barçás kulacsodból!