Koeman: „Ansutól nem lehet elvárni, hogy megoldjon mindent Messi után”

A Dinamo Kijev elleni, BL továbbjutást életben tartó győzelemnek ugyan örült Ronald Koeman, azonban azzal nem volt elégedett, hogy a csapat nem zárta le a meccset egy újabb góllal. A holland mester a mérkőzés utáni nyilatkozatában emellett elmondta, hiába viseli már nyár óta a 10-es mezt Ansu Fati, még nem szabad tőle elvárni olyan dolgokat, amiket amúgy is csak Messi tudott.

Jó első félidő, gyenge második

„A szünet után volt 3 nagy helyzetünk, de nem lehet ennyi lehetőséget kihagyni. Szerencsére a védekezésünk most tökéletes volt, a Kijev nem tudott veszélyes lenni. Sokkal jobbak voltunk, de le kell tudnunk zárni a meccset. Hatvan perc játék után 2-0 vagy 3-0 kellett volna, hogy legyen az állás.”

Képes megnyerni a csapat így az El Clásicót?

„Igen, miért ne lenne képes?”

Ansu és Agüero játéka hosszabb sérüléseik után

„A második félidőben nem játszottak olyan fontos szerepet. Ansunak és Coutinhónak viszont jobban meg kell értenie egymást a pályán. A meccsen hiányzott a csapatból a mélység és magunknak tettük nehézzé a meccset. Nem egyszerű a dolog, a támadók messzebb kellene, hogy helyezkedjenek egymástól. Szabadon kell lenniük, de felelősséggel kell lenniük a csapat iránt is.”

A mérkőzés

„Az volt a cél, hogy megnyerjük a meccset, ezt megtettük. Vannak dolgok, amikben javulnunk kell, de ki kell emelni a csapat labda nélküli játékát. Ebben fejlődtünk és ez pozitív, de vannak szituációk, amikor a legtöbbre van szükség és mi nem adtuk ki a maximumot.”

Füttyszó a második félidőben

„Megértem, hogy frusztráltak a szurkolók, én is az voltam. Le kellett volna zárni a meccset. Van azonban másik szempont is, hátul jól teljesítettünk. De az igaz, hogy olyan meccseken, mint ez, több gólt kell lőnünk.”

Elégedett az eredménnyel, de a játékkal nem

„Elégedett vagyok a csapat játékával, de nem a hatékonyságával. Amikor sokkal jobbak vagyunk egy meccsen és sok helyzetet kidolgozunk, gólokat kell lőnünk. Megvan a képességük a játékosoknak erre. Ha nem lenne meg, nem is kérném, de megvan ez bennük. Ez az, ami hiányzik most. A reális eredmény 3-0 vagy 4-0 kellett volna, hogy legyen.”

Ansuval kapcsolatos elvárások

„Amikor nem passzolt Busquetsnek, hanem lőtt, az mutatja, hogy még nem teljes értékű. És ez normális dolog most. Látni kell, hogy mennyi ideig volt sérült, még időre van szüksége. És azért is normális, mert még csak 19 éves. Ansu nem tud mindent megoldani, amit Messi hátrahagyott. Lehetetlen. Beszélnem kell majd vele erről a helyzetről, de nem lehet csodát várni tőle.”

***