Alves: „Ez a világ legjobb klubja, ezt garantálhatom”

Daniel Alves hétfőn túlesett a kötezelező orvosi vizsgálatokon és már edzett is a Barcelonával, illetve nyilatkozott a klub saját újságíróinak.

Nem hagyta kihasználatlanul a megszólalási lehetőséget, ahogyan szokta csinálni.

Benyomásai

“Még sokkban vagyok, mert nagyon hosszú ideje próbáltam visszatérni. Óriási megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatok olyanokkal, akik ismernek és tudják, hogy milyen vagyok. Meg kell próbálni segíteni a Barçának, mert annyira szeretjük ezt a klubot. Evidens, hogy most egy folyamatban vagyunk, de fel kell gyorsítani, mert a Barçában vagyunk, és itt nincs lehetőség hibákat elkövetni.”

Egy álom

“Amikor azt mondják, hogy az álmok valóra válnak, az igaz. Ezt komolyan kell venni, mert tényleg valóra válnak. Túl sok időt töltöttem el azzal a reménnyel, hogy visszatérhetek ide. Szeretnék segíteni a Barçának, hogy a világ legnagyobb csapata legyen, ahogy mindig is volt.”

Feldobott állapotban van

“Két olyan mez van, amit ha felveszek, szuperhősnek érzem magamat: a brazil válogatotté és a Barcelonáé.”

Üzenet a közönségnek

“A közönség is a Barça közönsége. Nem hagyhatnak el minket, hogy ne támogassanak minket. Most itt van az ideje, hogy segítsenek, szükségünk van rájuk. Amikor 2008-ban jöttünk, akkor is ilyen helyzet volt, és ők sokat segítettek. Itt a pillanat, hogy mindenki bizonyítsa, mennyire kötődik a klubhoz és a csapathoz.”

Mindenképpen vissza akart térni

“Elkerülhetetlen volt, hogy visszatérjek a Barcelonába. A meglepetés az, hogy játékosként teszem. Ez a város magával ragad, őrülten szeretem. Szeretnék tovább nyerni, és ha ezt a Barçában teszem, sokkal jobb.”

A legjobb hely

“Ez a világ legjobb klubja, ezt garantálni tudom. Ez demagógul hangzik, de ez az igazság. Mondhatom, mert voltam máshol, és tudom, hogy mit beszélek.”