Busquets: „Stabilabbakká kell válnunk”

A Barcelona Espanyol elleni győzelmét követően Sergio Busquets nyilatkozott a Movistar +-nak közvetlenül a mérkőzés után. A csapatkapitány elismerte, hogy a csapat stabilabb kell legyen, de a győzelemnek nagyon örült.

“Nagyon fontos, hogy nyertünk. Tudtuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk a bajnokságban, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy még több pontot elveszítsünk. Az első félidőben jók voltunk, később a második félidőben már nekik is voltak lehetőségeik, végül megmentettük a pontokat. Szükségünk volt ezekre a pontokra, hogy önbizalomhoz jussunk, és továbbra is higgyünk. Tovább kell mennünk előre, és biztosan fel fogunk zárkózni.”

Az Espanyol második félideje

“Több támadó szellemiségű játékosuk volt, és több egy az egy elleni helyzetet teremtettek. Kockáztattak. Ha csak egy kicsit is elkéstünk, már egy az egy elleni helyzetek alakultak ki. Sokkal stabilabbakká kell válnunk és ki kell használnunk a kontrákat, ha kinyílik az ellenfél.”

A fiatalok

“Ismerjük a klub filozófiáját. Néha jobb osztály jön, néha rosszabb. Most itt van egy jó osztályunk, remélhetőleg még többen jönnek fel, és segítenek nekünk. Egy olyan klubnál, mint a Barça, nagyon fontos, hogy hosszú keretünk legyen, arra az esetre pedig pláne, ha nem lehet játékosokat igazolni.”

Sérülése

“A vádlimon voltak fájdalmaim, remélem, hogy nem lesz semmi komoly. Meglátjuk.”

A vitatott büntető

“A tizenegyesnél a védő eltalálja a labdát, de utána eltalálja Memphist is. Ha befújták, biztosan volt valami.”