Piqué: „Fáj veszíteni a Madrid ellen, de közelebb állunk a nyeréshez”

A Real Madrid elleni Szuperkupa elődöntő után elsőként Gerard Piqué nyilatkozott a Barcelona játékosai közül, aki szerint bár mindig rossz érzés elbukni egy Madrid elleni meccset, és a döntő lépés még hiányzik, de van minek örülni is is azért.

Összkép

“Szerintem nagyon jól küzdöttünk, nem nyertünk, nem ezt az eredményt vártuk, és a Madrid ellen veszíteni mindig fájó, de most közelebb állunk ahhoz, hogy nyerjünk. Még hiányzik, hogy nyerjünk, hiányzik ez a döntő lépés.”

Elképzelés és játék

“Az egyedüli ‘de’ az, hogy nem nyertünk. Nagyon jól játszottunk, vállaltunk kockázatokat, támadtunk és mentünk előre a meccsért. Ők egy kontrával megnyerték a meccset, nagyon sok játékossal értek fel a tizenhatoshoz és belőtték. De büszke vagyok a csapatra, így játszva nyerni fogunk és harcban leszünk trófeákért.”

Kockázatvállalás védekezésben

“Könnyű most beszélni, hogy vége van a meccsnek, de látva, ami történt a pályán, azt követően, hogy 2-2-nél egyenlítettünk, három védővel játszottunk, egy az egybe kerülve olyan játékosokkal, mint Benzema és Vinícius, ahogy harcoltunk a Madriddal, akik kiváló szezont futnak, emelt fővel jöhetünk le a pályáról.

Hiányzók

„A csapat kicsit úgy jött meg erre a meccsre, mintha harapófogóval húztuk volna elő a játékosokat hosszú sérülések és Covid után. Ehhez képest magas szinten játszottunk, és akik visszatértek, nagyon jól teljesítettek. Az egyedüli negatívum, hogy kiestünk, ez a kupa elúszott, pedig nagyon vágytunk rá, és most utazhatunk haza.”