Iniesta: „Szeretnék visszatérni Barcelonába, szeretnék segíteni a klubnak”

Andres Iniesta egy Gerard Romeronak adott rövid interjúban elárulta, hogy szeretne visszatérni Barcelonába és szeretné segíteni a klubot, de azt, hogy mikor és milyen formában, még nem tudja. A Barça legendás középpályása azt is elmondta, hogy a legnehezebb pillanatokban a klub mellett kell állni, Pedrinek, Gavinak, illetve Nicónak pedig nagy jövőt jósol.

Szeretne visszatérni

„Szeretnék visszatérni Barcelonába, szeretnék segíteni a klubnak. Sok tényező játszik szerepet ebben majd, sikerül-e, nehéz megmondani, hogy mi fog történni a jövőben.”

A jövő

„A Barça az otthonom és nem lehetnék ennél jobb helyen. Manapság a játék foglalkoztat leginkább, ez nyűgöz le legjobban. Az idő ellenem dolgozik, azt mondják, és még nem látom a helyemet, amikor visszavonulok majd. Sokszor megfordul a fejemben, hogy szeretnék edző vagy sportigazgató lenni. A labdarúgásban szeretnék maradni.”

A Barcelona jelenlegi helyzete

„Azt szeretném, amit minden egyes Barcelona szurkoló: Jól menjen a csapatnak, térjen vissza, szerezzen pontokat és azt érje el, ami lehetséges. Mindennek időre van szüksége. Apránként nagyon pozitív dolgokat fogunk látni és jönni fognak az eredmények. Nagyon sok pozitív dolog történik, fejlődnünk kell meghatározó időpontokban szerencsésnek lenni és összeáll a csapat.”

Aranykorszak

„Folyamatosan nyertünk különböző dolgokat. Igaz, hogy vannak pillanatok, szakaszok és körülmények, amik a Barçát érintik és ezek néha bonyolultak. Ez arról szól, hogy a legnehezebb pillanatokban a klub mellett állunk. Nem tudjuk, hogy egy sikeres korszak meg fog-e ismétlődni. Meg kell próbálnunk ezt újra elérni. Ami igazán fontos lenne, az az, hogyan akarjuk a Barçát működtetni.”

Pedri

„Biztosan viszonyítási pont lesz a klubjában és a nemzeti csapatban is. Beszéltem vele olyan helyzetekről, amiket én is megéltem, mint például másokkal való összehasonlítás. Önmagának kell lennie, élveznie azt, amit csinál és tovább fejlődni.”

Gavi és Nico

„Brutális tehetséggel és erőnléttel rendelkező focisták. Keresztül kellett menniük ezen a helyzeten és hihetetlen módon reagáltak rá. Nem szabad elfelejtenünk az életkorukat. Tovább kell fejlődniük egy jó környezetben és kibontakoztatni a tehetségüket.

***