Araújo: „Lewandowski érkezése óriási dolog”

A Barcelona uruguayi középhátvédje, Ronald Araújo volt az a játékos, aki az amerikai túra első napján megjelent a média előtt és nyilatkozott. A fiatal hátvéd elmondta, hogy Xavi Hernández érkezése óta a csapat sok tekintetben fejlődött, bár még trófeákat nyerni nem tudott, továbbá beszélt arról, hogy a Barcelona remekül erősített eddig a nyári átigazolási időszakban és biztos abban, hogy nagyszerű szezon lesz az előttünk álló.

Hogyan nézel szembe ezzel a szezonnal?

„Nagy lelkesedéssel. Meggyőződésünk, hogy ez egy nagyszerű szezon lesz. Látom, hogy az emberek nagyon izgatottak emiatt, és a csapat nagyon jól erősít.”

Lewandowski miatt mondod ezt?

„Nem csak miatta, bár igaz, hogy az ő érkezése egy nagyon nagy dolog, de itt van még Raphinha, Kessié, Christensen és Dembélé is. Az öltöző nagyon izgatott volt Dembélé miatt, mert mindenki azt szerette volna, hogy maradjon, ő egy nagyon kedves ember. Mindannyian sokat fognak hozzátenni a csapat játékához.”

Félsz a középhátvédek közötti esetleges versengéstől, ha Koundé is érkezik?

„Egyáltalán nem. A versenyhelyzet nagyon motivál, ez arra kényszeríti a játékosokat, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából. Ha fejfájást okozunk az edzőnek, hogy kit tegyen be a kezdőcsapatba, az azt jelenti, hogy jól csináljuk a dolgokat.”

Hogyan látod Piquét?

„Ő egy igazi kapitány és azt gondolom, hogy amellett, hogy egy remek védő, mindenki számára viszonyítási pont.”

Idén mire törekszel?

„Xavi érkezése óta fejlődtünk játékban, bár végül nem nyertünk címeket. Tudjuk, hogy megvan a csapatunk ahhoz, hogy versenyben maradjunk, de apránként kell haladnunk.”

***