Higuaín: „Amikor a Madridhoz igazoltam, igazi zseninek kellett lenni 50 millióért”

Gonzalo Higuaín az Inter Miami - FC Barcelona felkészülési mérkőzés előtt adott interjút a Catalunya Ràdiónak

Gonzalo Higuaín, a Real Madrid korábbi játékosa az, Inter Miami elleni felkészülési mérkőzés előtt adott interjút a Catalunya Ràdio „Tot costa” című műsorának. Beszélt a Barcelona nyári erősítéseiről, a csapat fejlődéséről, valamint az Inter Miamiról is.

Lewandowski

„Elnézést a tudatlanságomért, ingyen jött, nem? 50 millió euróért? Ufff, ezek szerint biztos nagy igazolás lehet, ha a Barça ennyit költött rá. Robert két éve megnyerte a Bajnokok Ligáját, nagyon magas szintet képvisel, az elmúlt tíz évben a világ legjobb csatárai között volt. Olyan játékos, akivel könnyű együtt játszani, ez a Bayernnél is kiderült, viszont egyre ‘gyilkosabb’. Tökéletesen be fog illeszkedni.”

Átigazolási díjak

„Ez a futballban ma semmiségnek tűnhet, de amikor 2006-ban a Madridhoz igazoltam, nagyon nagy zseninek kellett lenni ennyi pénzért, míg most az infláció és az arabok befektetései miatt… Teljesen más a helyzet, viszont tényleg zseninek kell lennie egy játékosnak, hogy 34 évesen leigazolják.”

Egy játékos életkora

„A futballban nem számít a kor, nézzük meg Benzemát. Robert fizikailag nagyon erős, nagyon jó igazolás.”

Xavi Barcelonája

„Hatalmasat fejlődött a csapat az érkezése óta, ezt alátámasztják a számok is, és a Bernabéuban is nyerni tudott, sokat javultak. Nagyon nehéz pillanatban érkezett, de a csapat elég erős, és a Barcelona ismét versenyben lesz mindenért. Úgy tűnt, hogy több idő lesz, mire visszatérnek, remélem, hogy sikerülni fog nekik.”

Messi, mint csapattárs?

„Egyelőre nem vettük fel vele a kapcsolatot, viszont az érkezése hatalmas lendületet adna az egész MLS-nek.”

A meccs fontossága

„Ez az Inter Miami történetének legfontosabb meccse, hiszen első alkalommal fog megtelni a stadionunk.”