Xavi: „Mindent bele fogunk adni, trófeákat akarunk nyerni”

A klubalapító Joan Gamper tiszteletére megrendezett, 6-0-ra megnyert szezonindító találkozó előtt, a csapat bemutatása után, a Spotify Camp Nou közönsége előtt Xavi Hernández vezetőedző és az elsőszámú kapitány, Sergio Busquets is intézett néhány gondolatot a Barcelona szurkolóinak. A csapat mestere azt hangsúlyozta, nagyon izgatott a szezon miatt, trófeákat akar nyerni és ezért keményen fognak dolgozni, míg Busquets arról beszélt, hogy mindenkire szükség lesz a szezonban és számít az új igazolásokra, akik segíthetnek elérni a csapat céljait. 

Xavi Hernández

„Egy nagyon izgalmas évet kezdünk meg most és én vagyok az első, aki a leginkább izgatott emiatt. Semmi nem tudna nagyobb örömet nyújtani nekem, mint hogy boldoggá tegyem a katalánokat, vagyis trófeákat nyernjünk a szezonban. Ez a fő küldetésünk idén. Mindent bele fogunk adni, ami csak tőlünk telik, de ehhez szükségünk van a támogatásotokra is. A pártoló tagokéra, a szurkolókéra, a médiáéra, a szurkolói klubokéra… Mi vagyunk a világ legjobb csapata és ki fogjuk dolgozni a belünket, hogy trófeákat nyerjünk – de ehhez kell a ti támogatásotok is. Köszönöm szépen nektek, remélem mindannyian élvezni fogjuk. Visca el Barça, Visca Catalunya!” 

Sergio Busquets

„Nagy lelkesedéssel kezdjük az új szezont, nagy tervekkel, és tele ambícióval. A cél, hogy újra versenyképesek legyünk és annyi trófeát nyerjünk, amennyi csak lehetséges. Nagyon boldogok vagyunk, hogy visszatérhettünk az otthonunkba a Gamperen játszani. Szeretném köszönteni az új igazolásainkat is – itthon vagytok köztünk és biztos vagyok benne, hogy segíteni fogtok elérni a céljainkat. Számítani fogunk mindenkire a szezon során, mert mindannyian létfontosságúak vagytok.”