Nagelsmann: „Hatékonyabbak voltunk, ezért nyertünk”

Kedd este a Bajnokok Ligájában a Barcelona 2-0 arányban vereséget szenvedett Münchenben. A mérkőzés után Julian Nagelsmann, a hazaiak edzője értékelt. Kiemelte, hogy a katalánok jobbak voltak az első félidőben, de a másodikban csapata hatékonyabban játszott, ennek köszönhetően szerinte megérdemelt győzelmet arattak.

Nagelsmann elismerően beszélt kedd esti ellenfeléről. Elmondta, hogy okoztak nekik nehéz pillanatokat, de aztán az a csapat nyert, amely a kapu előtt pontosabb volt. „Őszintén szólva az első félidőben nem találtuk a saját játékunkat, és a Barçának több helyzete volt nálunk. De a második félidőben jobban és gyorsabban játszottunk. Hatékonyabbak voltunk náluk, gólokat szereztünk, ezért tudtunk nyerni.” 

Találkozás Lewandowskival

„Nem talált be, és számunkra ez pozitív, láthattuk most is, mennyire veszélyes. Természetesen köszöntem neki, de már nem én vagyok az edzője, Xavit kérdezzék róla.”

Manénak még kell idő a beilleszkedéshez

Saját csapatáról elmondta, nem tudja, miért játszanak jobban a BL-ben, mint a Bundesligában. „Erre nincs jó magyarázat. Vannak meccsek, amikor betalál a csapat, és vannak olyanok, mikor nem.” Manéról is kérdezték, róla úgy vélekedett, hogy még látszik rajta, hogy új igazolás, és most új pozícióban is játszott, időre van még szüksége a beilleszkedéshez. A sérültekről is szót ejtett, Pavardé izomsérülésnek tűnik, és Lucasnak is vannak panaszai, de azt remélik, hogy nem súlyos.