Pedri: “Amennyiben nekünk nem sikerül, remélem Messiék nyerik a világbajnokságot”

A Barça egyik legnagyobb reménysége, Pedri az elmúlt napokban nyilatkozott a rövidesen kezdődő 2022-es katari világbajnoksággal kapcsolatban. Elmondta, az első emléke a világbajnokságokról az, amikor Andrés Iniesta góljával 2010-ben megnyerték azt, arról is szót ejtett, hogy bár sok szempontból szeretne fejlődni, a legjobban az ellenfél kapuja előtti hatékonyság tekintetében, valamint amennyiben nekik nem, reméli, Messiéknek összejön a végső siker. 

Az álmai 

“Arról álmodtam, hogy focista leszek, de nem gondoltam, hogy sikerülhet. Azért dolgoztam, hogy lássam, lesz-e valaha lehetőségem, és ma szerencsés vagyok, hogy itt lehetek.”

Az első emlékem a világbajnokságról?

“Az ugrik be, amit megnyertünk. Az, amire mindenki emlékszik, Andrés góljával. Remélem, hogy lesz még ilyen alkalom.”

Az Iniestával való beszélgeteséről

“Igen, beszéltem vele. Soha nem volt alkalmam találkozni vele, de az Instagramon többször is beszéltünk. Amikor a sérülésem volt, írt nekem, hogy nyugodjak meg, és mielőbbi felépülést kívánt.”

A címeres mez

“A spanyol mezen lévő csillag nem okoz nyomást számomra, a másodikat szeretném rátenni. Remélem, fel tudunk tenni még egy csillagot, hogy a következő generációk számára még nagyobb “súlyt” jelentsen a címeres mez.”

Arról, hogy mit szeret a legjobban Luchóban

“Mindenekelőtt azt, ahogyan a dolgokat közvetíti. Mondhatja, hogy vessük le magunkat egy szikláról, de úgy mondja el, hogy meggyőz arról, hogy ezt meg kell tennünk, és hogy jól fog sikerülni.”

Mit kívánnál egy dzsinntől?

“Azt, hogy több gólt szerezzek. Ez nem egy rögeszme, de tudom, hogy fejlődnöm kell ilyen téren, és remélem, hogy az első gólom a válogatottban a világbajnokságon lesz.”

Valverde látványos fejlődése az ellenfél kapuja előtt

“Igen, Fede most magasabban játszik, de egyértelmű, hogy jó példát mutat. Nekem is fejlődnöm kell ebből a szempontból.”

Ha nekik nem, reméli, Messiéknek összejön a végső siker 

“Az az álmom, hogy világbajnoki döntőt játszhassak. Szeretném ezt Argentína ellen vagy Hollandia ellen megtenni Messi vagy Frenkie de Jong miatt. Ha esetleg mi nem nyerhetjük meg a tornát, akkor szeretném, ha Messinek ez összejönne.”

***