Guardiola: „Ha a szükség úgy kívánná, visszatérnék, de ez nem így van”

A szokásos katalán futballgálán átadták az előző szezon legjobb edzőnek és játékosnak járó díjakat. Pep Guardiolát ötödik alkalommal választották meg a legjobb vezetőedzőnek. A Katalán Labdarúgó Szövetség (FCF) szervezésében évente megrendezésre kerülő eseményen a volt Barcelona-edző több témát is érintett a Barçával kapcsolatban.

Pep Guardiola ex-Barcelona edző is nyilatkozott a katalán futballgálán, amikor átvette a 2021/22 legjobb futballmenedzsernek járó trófeát: „Ha a szükség úgy kívánná, visszatérnék, de ez nem így van. Pep távozott, és a klub továbbra is nyert (Luis Enriquével – a szerk.).”

A Manchester City jelenlegi edzőjét, korábbi Barça-menedzserét ötödik alkalommal választották meg a legjobb labdarúgó vezetőedzőnek.

Pep hozzátette: „Semmi sem hasonlítható a Barcelonához. Ha még az útjaink találkoznak, annak természetes módon kell bekövetkeznie, de most mások teszik a dolgukat a klubnál… A Bajnokok Ligájából való kiesés csalódása volt, de ha elemezzük a meccseket, akkor a Bayernt meg kellett volna verni Münchenben, és az utolsó pillanatban estek ki az Inter ellen is.”

Guardiola pozitívan nyilatkozott a jövőről az FC Barcelonával kapcsolatban: „Az elnökség mindent megtett, mert egy rendkívüli csapatot hoztak össze, és sajnálom, hogy a Barça nincs ott a BL legjobb 16 csapata között, de mondjuk annak se örültem volna, ha ott összefutunk.

További díjazottak:

Legjobb férfi futballista: ex-Barcelona játékos, a Chelsea jelenlegi védője, Marc Cucurella

Legjobb női futballista: Alexia Putellas, az FC Barcelona játékosa, aki negyedszer kapta meg a díjat

A góllövődíjat egy másik ex-Barça játékos, az Udinese támadója, Gerard Deulofeu kapta, aki 12 gólt szerzett a szezonban.