Jordi Alba: „A Madrid ellen a legjobb verziónkat kell nyújtanunk”

Jordi Alba, a Barcelona balhátvédje a Real Betis elleni győztes Szuperkupa elődöntő után nyilatkozott a sajtónak. Alba örül a döntőnek, de tudja, hogy nehéz meccs vár rájuk a Real Madrid elleni döntőben. A rutinos védő beszélt az elődöntőről, a döntőről, ter Stegenről és arról, milyen érzés a tizenegyespárbajt kívülről figyelni.

Mérkőzés

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét döntőbe jutottunk. Ez a generáció még nem nyert címet a Barcánál, és ez egy különleges döntő lesz. Úgy látom, hogy a szurkolók nagyon várják már, és reméljük, hogy nyerni fogunk.”

Az elődöntő

„Túl sokat szenvedtünk. A második félidőben nem uraltuk a labdát, megnehezítettük a dolgunkat. De átjutottunk. Az biztos, hogy a Madrid ellen a legjobb verziónkat kell nyújtanunk, ha nyerni akarunk.”

Ter Stegen

„Az edzéseken szerzek néhány gólt ellene. Ő egy nagyszerű kapus és ezt már bizonyította a pályafutása során. A Betis ellen ő mentett meg minket.”

A tizenegyesek nézve  kívülről

„Azóta nem kaptam lőttem tizenegyest, mióta a kiskorúak között voltam. Kívülről nézve nagyon szenvedsz, de szerencsére nyertünk.”

Real Madrid a döntőben

„Egy olyan Culé, mint én, aki 18 éve a klubnál van, már sokszor megtapasztaltam ezt a mérkőzést, természetesen különleges. Gyönyörű, intenzív mérkőzés lesz, és reméljük, hogy győzni fogunk, és a szurkolóknak ajánljuk a kupát.”

Tavalyi Real elleni mérkőzés

„Ami számít, az a győzelem. Aznap jól játszottunk, nagyon jó meccs volt, visszaszereztük azokat az érzéseket, amelyeket már régen elvesztettünk. De ami számít, az a győzelem, és reméljük, hogy ez most másképp lesz.”

Gyenge focival és tizenegyesekkel lett meg a döntő a Szuperkupában: Betis-Barcelona 2-2 (t: 2-4)