Nyilatkozatok a pálya széléről: Lewandowski és Busquets

A Barcelona lengyel gólvágója és spanyol középpályása a mérkőzést követően nyilatkozott a pálya széléről. Lewandowski veszélyes volt a kapu előterében, Busquets pedig régi önmagát idézve irányította a Barcelona játékát. Az újságíróknak mindketten dicsérték Gavit és fényes jövőt jósoltak a csapatnak.

Sergio Busquets

A mérkőzésről

„Az volt a terv, hogy a középpálya megerősítésével fölényt alakítunk ki, ami láthatóan működött. Ronald Araújo rendkívüli érzékkel állította meg az ellenfél kontráit, és Viníciust is szépen kivette a játékból. Amikor nem volt nálunk a labda, akkor is próbáltunk szorosan helyezkedni egymáshoz. Tudtunk szenvedni is, és majdnem úgy hagytuk el a pályát, hogy a Madridnak nem volt kaput eltaláló lövése.”

Gavi, a döntő hőse

„Egy harcos vadállat, az ő korában a játékosok az ifiben, vagy a tartalékoknál játszanak. Hihetetlenül magas szinten focizik, gólokat szerez, és gólpasszokat ad. Azt tanácsolnám neki, hogy figyeljen és tanuljon. Remélhetőleg nyomot hagy majd a Barça történelmében.”

Trófea

„Nem hagyhattuk ki ezt a lehetőséget, meg kellett szereznünk ezt a trófeát, ezután a viharos időszak után, gondolok itt a játékosok és edzők folyamatos cseréjére. Motiváltak vagyunk és nagyravágyók. A Barçánál mindig nyerned kell, és erre Xavi emlékeztetett minket.”

Robert Lewandowski

A mérkőzésről, és Gaviról

„Remek pillanatokat élünk most át, ezt egy olyan trófea, amit megérdemeltünk, hiszen remek játékkal nyertünk. Nem szabad leállnunk, és húznunk kell egymást, hogy minél több címet zsebeljünk be, ehhez a képességeink adottak. A mérkőzés előtt azt mondtam Gavinak, hogy maradjon a közelemben, mert úgy érzem abból jó dolgok sülhetnek ki.”