Iñigo Martínez: „A Gündogan-ügy nagy felhajtást kapott, megbeszéltük, minden rendben van”

A középhátvéd hangsúlyozza, hogy fontos, hogy megnyerjék a meccseket, még akkor is, ha nem mindig játszanak jól.

Iñigo Martínez beszélt a Barça jelenlegi helyzetéről, a csapat játékát megkérdőjelezik, és minden egyes mérkőzésen nagyon meg kell szenvedniük a győzelmekért, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy az összes sorozatban versenyben maradjanak. A középhátvéd a Sportnak adott interjúban elmondta, meggyőződése, hogy a csapat javítani fog a játékán, és hangsúlyozta, hogy mindezek ellenére továbbra is szállítaniuk kell a győzelmeket.

A jelenlegi helyzet

„Nem vagyunk a legjobb időszakban a játékunkat tekintve, de nincs kétségem afelől, hogy meg fogjuk fordítani a dolgokat, és jobb idők jönnek majd. Mindannyian nagy meccseket akarunk játszani, mindig 5-0-ra nyerni, de az ellenfél is játszik, lehet, hogy néha nem jó napot fogsz ki és akkor máris nehezebbé válnak a dolgok. Sokat számít, hogy az olyan meccseket kihúzzuk, amikor csupán egygólos az előnyünk. Fontos, hogy úgy nyerjünk, hogy az büszkévé tegyen minket, mint az elmúlt meccseken.”

A kritika és annak hatása a csapatra

„Sok fiatal játékosunk van, akiknek sokat kell tanulniuk és együtt kell élniük ezzel, mint például Lamine, aki még csak 16 éves. Nem lesz könnyű elszigetelni magunkat ezektől a hangoktól. Lesznek olyan személyek, akiket ez jobban megérint. Mindig támogatnunk kell a fiatalokat, ők még kevés tapasztalattal rendelkeznek. Meg kell próbálnunk megnyugtatni őket és arra koncentrálni, hogy vigyázzunk rájuk.”

Gündogan nyilatkozata a Real Madrid elleni vereség után

„Ez a dolog a meccs után, a pillanat hevében történt. A Real Madrid ellen vesztettünk, és a pillanat hevében az ember néha olyan dolgokat mond, amit nem gondol feltétlenül komolyan. Amikor így előjönnek az emberből az érzelmek, akkor abból nem mindig jön ki jól. Mindannyian tudtuk, hogy mire gondolt, és egyikünk sem érezte magát kipécézve. Másnap megbeszéltük a dolgot, ez csak az indulat miatt jött ki belőle, mert ha az ember veszít a Madrid ellen, akkor néha olyan dolgokat mond, amiket nem igazán úgy gondol, és amit egyébként nem is akar nyilvánosan kimondani. Minden rendeződött.”

Xavi mint edző

„Edzőként sok mindent meg kell tanulnod, te vagy az öltöző főnöke, és tudnod kell, hogyan kell ezt kezelni. Xavi mindig is normális, természetes volt, és most is az. Nem sokat változott. Amikor meg kell szólalnia, akkor megteszi. Ehhez kétség sem férhet. Ő egy nagyszerű edző.”

***