Piqué: „Ha Barcelonában vagy, akkor meg kell barátkoznod a szurkolók és a sajtó részéről érkező nyomással”

A Barça korábbi középhátvédje elismerte, hogy van hova fejlődni: "az elvárások mindig maximálisak ennél a klubnál, és bár az eredmények nem olyan rosszak, az érzések nem olyan jók".

Gerard Piqué a ‘3Cat’-nak adott nyilatkozataiban kitért a Barcelonánál kialakult jelenlegi helyzetre, amely magában foglalja a Xavi Hernándezről és a csapat játékáról szóló vitát, valamint a Barcelona edzőjének azon panaszát is, hogy a kritikus sajtó által gyakorolt nyomás a csapat fiatalabb játékosaira is hatással van.

A Barça korábbi középhátvédje elismerte, hogy van hova fejlődni: „A jelenlegi játék nem az, amire az ember számít, ha a Barcelonát nézi. Ugyanaz a helyzet, mint mindig, az elvárások maximálisak ennél a klubnál, és bár az eredmények nem olyan rosszak, az érzések nem olyan jók.”

Piqué azonban biztosít arról, hogy „még novemberben vagyunk”, és hogy még „hosszú út áll előttünk”. Éppen ezért ismét támogatásáról biztosította Xavi Hernándezt is, aki szerinte jelenleg a lehető legjobb edző a csapat vezetésére. A héten ezt megismételte a RAC1-en: „Száz százalékig bízom Xaviban, kit keresnének helyette, ha elküldenék? Ő majdnem az egész életét a klubnál töltötte, tudja, mire van szüksége a klubnak, tudja, milyen üzenetet kell közvetítenie az öltözőn belül, tudja, milyen helyzetben vannak, és hogyan lehet ezt megfordítani. Továbbra is bíznunk kell benne.”

Piqué azt is elmondta, hogy Barcelonában játszani mindig azzal jár, hogy nyomás alatt kell játszani: „Tudnod kell, hogyan kell ezzel együtt élni, mert ez mindig is így lesz Barcelonában, akár fiatal, akár veterán vagy. Ha a Barcelona játékosa vagy, akkor meg kell barátkoznod a szurkolók és a sajtó részéről érkező nyomással.”

***