Cubarsí: „Próbálok nem eltérni attól, aki valójában vagyok, a családom sokat segít nekem”

Pau Cubarsí leírja érzéseit az olimpiai csapattal való edzőtáborozás közepén.

Pau Cubarsí, a Barcelona fiatal középhátvédje mindössze 17 évesen, klubcsapatában kezdőként, a spanyol válogatottban debütálva, most pedig a párizsi olimpia előlistáján szerepelve áttörést ért el az elitben. Elmondta, családja sokat segít neki abban, hogy a földön maradjon.

„Nyugodt vagyok, igyekszem önmagam lenni, és nem eltérni attól a személytől, aki valójában vagyok, a családom sokat segít ebben. Úgy állok hozzá ehhez, ahogy mindig is szoktam, mintha csak egy újabb ifjúsági játékos lennék, aki azon dolgozik, hogy minden nap fejlődjön, és megpróbáljon elérni egy olyan nagy dolgot, mint az olimpián való szereplés, ami lenyűgöző lenne.” – mondta az RFEF-nak adott nyilatkozatában.

„Ez egy nagyon jó szezon volt. Most az olimpiai játékok előtt állunk, ami az egyik legnagyobb kihívás, ami egy labdarúgónak megadatik, és mi nagy lelkesedéssel és kemény munkával várjuk ennek a közeledését.” – tette hozzá.

Pau Cubarsí elmondta, hogyan alkalmazkodik a csapathoz: „Vannak fiatalabb játékosok és vannak tapasztaltabbak, jó csapat vagyunk, egy nagy család, mindenki sokat segít nekem.”

„Nagyon várjuk már az első mérkőzés kezdetét, és én vagyok a legizgatottabb.” – zárta gondolatait. Spanyolország július 24-én 15:00 órakor debütál az olimpiai játékokon Üzbegisztán ellen.

***