A Marca új bizonyítékokkal támadja Bartomeut

A Cadena SER után a Marca is olyan dokumentumok birtokába jutott, melyek egyértelműen arra utalnak, hogy a klubvezetés szisztematikusan megtervezett kampányt folytatott és akart folytatni olyanok ellen, akik ellen érdekében állt. A Marca által megszerzett 8 oldalas, hivatalos dokumentumot is a Nicestream készítette, ez egy kampányt fed le, a célpont pedig a Barcelona jövő évi választásain induló Victor Font.

Victor Font Bartomeu elnöki csapatának állandó kritikusa, az elnökválasztásra készülők közül egyértelműen a legaktívabb kandidáló. A kiszivárgott dokumentum címe nem is lehetne beszédesebb: Akcióterv – Victor Font

A cél pedig világos a dokumentum alapján: rontani a megítélését, megkérdőjelezni, rossz színben feltünteti, nem alkalmasnak beállítani Victor Fontot. A kampánynak a szándéka szerint kényelmetlen helyzetekbe kell hoznia Fontot, kérdéseket és kritikákat kell megfogalmaznia, bizonytalanságot kell keltenie annak érdekében, hogy minél többen legyenek a kandidálása ellen, minél többen kételkedjenek Font szavaiban. Röviden suttogó propaganda, a vélemény formálása irányítottan a háttérből.

Az anyag alapján például ilyen kérdésekkel akarták kényelmetlen helyzetbe hozni az elnökjelöltet: “Milyen javaslata van a La Masíára? Ön Núñez vagy Laporta híve? Milyen sportszakmai tapasztalata van? Miért nem beszél soha a többi szakosztályról?

A dologban az igazán aggályos az, hogy Bartomeu elnöki csapata mindezt nem a saját pénzén, hanem az FC Barcelona költségvetéséből fedezve fizette és vezényelte. Ezekre a vádakra még nem reagált a klubvezetés.

A Marca által megszerzett anyag videón alább megtekinthető