„Van amikor minden sikerül, van hogy szenvedni kell”

Valverde: az öngól sem véletlen | Tudta, hogy Lisszabonban nehéz lesz

Nem volt elégedetlen a csapata játékával a hibák, a kevesebb szép támadás, helyzet és az öngól ellenére sem Ernesto Valverde, aki szerint meg kell tudni nyerni az olyan meccseket is, amikor ez nem olyan egyszerű.

Kiszenvedték a gyõzelmet

„Tudtuk, hogy meg kell szenvednünk a gyõzelemért itt. Kemény volt az ellenfél és volt hatása a hangulatnak is. Úgy látom, hogy a megfelelõ elhatározással léptünk pályára, domináltuk is az elsõ félidõt, de ki voltunk téve a Sporting kivételesen gyors kontráinak. Az igaz, hogy voltak olyan szakaszai a mérkõzésnek, amikor voltak eladott labdáink, és ez bizonytalanságot generált. Nekünk is volt tiszta helyzetünk, eldönthettük volna… de a BL már csak ilyen.”

Négy öngólnál járnak

„Ahhoz, hogy legyenek öngólok a javadra, az is szükséges, hogy érj oda az ellenfél tizenhatosán belülre, és helyezkedj jól. Tudjuk jól, hogy milyen szituációkból jönnek az ilyen gólok. Minden labda, amelyik a kapu felé tart, öngóllal is végzõdhet.”

Játékrendszer

„Szerintem Messi posztját leszámítva, amikor középen játszik, azt gondolom, hogy sok változás nem volt. Szerettük volna, hogy Sergi segítsen a támadásban és a védekezésben is, de mindent annak érdekében alakítottunk, hogy nyerni tudjunk”.

Sorozat

„Az igaz, hogy jó állapotban vagyunk, de nem szabad visszafelé nézni. Vasárnap újabb meccs áll elõttünk.”

Életbevágó gyõzelem volt

„Én ennek a meccsnek rendkívüli jelentõséget tulajdonítottam, elsõsorban azért, mert így hat pontból hatot szerezhetsz, és továbbra is elsõ vagy, ráadásul egy olyan közegben nyerhetsz, ahol nem könnyû. Amikor megismertük a sorsolást, én nagyon nem akartam a Sportingot kapni, mert tudtam, hogy egy remek csapat, és nagyon nehéz játszani ellenük.”

Sergi Roberto

„Alapvetõen középpályásnak nevelték, de tud játszani a szélen is bármelyik poszton. Sokat segíthet nekünk támadásban, védekezésben, és segíthet abban, hogy a csapatrészek inkább egységben mozogjanak.”

Suárez nem lõtt gólt

„Lõtt már gólt múlt vasárnap. Inkább aggódnék, ha nem lenne közel a gólokhoz, nem lennének helyzetei, de õ mindig ott van, ahogy ma is közel állt ahhoz, hogy betaláljon. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét betalál.”

Csapatjáték

„Nem tudom, hogy untatóan játszottunk-e. Mindenki szabadon mondja, amit gondol a játékunkról. Én nem unatkoztam. És ha nyerünk, még kevésbé. Vannak meccsek, amikor minden csodálatosan megy, és lõjük a gólokat, és más meccsek, amikor szenvedni kell, hogy nyerj. Ez így megy.