„Tudjuk, mi történik, senki sem igluban él”

Valverde: nehéz volt zárt kapuk mögött | A klub halasztást eredetileg

Ernesto Valverde a Las Palmas elleni zárt kapus mérkõzés után tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, mindannyian tudták, mi történik Katalónia szerte az utcákon és a szavazókörzetekben, aminek eredményeképpen több száz ember megsérült, és ennek tudatában nagyon nehéz is volt játszani. A második félidõben jobban ment.

„Nagyon nehéz volt. Ez egy extrém szituáció volt, és mindenkinek kényelmetlen. Tudjuk, hogy a klub megpróbálta elhalasztani a mérkõzést. Ez végül nem volt lehetséges, és a klub így akarta, zárt kapuk mögött játszottunk. Nem egyszerû dolog így futballozni, rosszul is kezdtünk, nem volt meg a szükséges ritmusunk. A Las Palmas a figyelmetlenségeink miatt megnehezítette a dolgunkat.”

Kellett volna futballozni ezen a napon?

„Ez egy teljesen új szituáció volt. Az igaz, hogy amikor megérkeztünk, mindkét opciót felvetették. A klub megpróbálta elhalasztani a meccset, de ez végül nem volt lehetséges. A klub célja az volt, hogy ezzel hívjuk fel a figyelmet arra, ami Katalóniában történik. Azt tudom, hogy a céljuk a halasztás volt, de végül nem így lett.”

Milyen zárt kapuk mögött játszani?

„Lehetett látni. Eleinte nem ment jól, mert minden hatással volt a játékunkra, de szerencsére a második félidõben jobbak voltunk. Nagyon nehéz meccs volt.”

Az öltözõben kikérték a véleményét?

„Beszéltünk róla, de ez egy olyan szituáció volt, amit a klubnak kellett megvitatnia.”

Ha olyan dolgok történtek az utcán, amik történtek, gondolja, hogy le kellett játszani a meccset?

„A klub így döntött. A Camp Nou ürességének hatása többet mutat annál, mintha nem játszanánk. A klub vezetõit kellene megkérdezni.”

Hogyan élték meg ezt?

„Számomra ez nagyon szomorú volt, mert egy olyan helyrõl jövök, ahol voltak ilyen szituációk, mint ez. Tegnap reméltük, hogy minden nyugalomban és a tisztelet jegyében zajlik, de nem így volt. Reméljük, hogy minden visszatér majd a normális kerékvágásba, de nem vagyok politikus.

A játékosok elmondták, hogy miket láttak?

„Az edzõ nem szeretne ott lenni a közösségi médiában, de mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mi történik itt. Senki sem igluban él”