Valverde: „Mindannyian tudjuk, ki a legjobb…”

Különleges érzelmek fűzik az Olympiakoszhoz | Gomes szerepe

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Ernesto Valverde dicsérõ szavakkal illette a csapat soron következő BL-ellenfelét, és saját játékosait is. A mester fegyelmezett Olympiakoszt vár, de kiemelte, hogy természetesen szeretnének újabb nagy lépést tenni a továbbjutás felé. A játékosok dicsérete során elõkerült Umtiti és André Gomes neve is, de a fókuszban az Aranylabda kapcsán Leo Messi volt, aki Valverde szerint mindentõl függetlenül a Földkerekség legjobb játékosa.

Fegyelmezett Olympiakoszt vár

„Egy sikeres klubról van szó, akik nagyon fegyelmezetten tudnak futballozni. Egész biztos, hogy meg fognak próbálni meglepni minket, hiszen szükségük van a pontokra, illetve tapasztalatból tudom, hogy küzdeni fognak a végsõkig.”

Sikeres görög idõszak

„Különleges lesz ellenük játszani, nagyon sok szeretetet kaptam tõlük edzõi pályafutásom során. Azon kívül, amit ott nyertem, sokkal fontosabb, hogy különleges embereket ismertem meg Görögországban, õket mindig is a szívemben hordom majd. Ez egy olyan klub, amelyik hozzá van szokva a gyõzelmekhez.”

Umtiti kulcsszerepe

„Samuel egy nagyon erõs és fegyelmezett játékos, aki a védelem egyik alappillére. Fiatal és agresszív, ám fegyelmezett játékos, akiben van fejlõdési potenciál, és a jövõben még többet segíthet majd nekünk.”

Gomes szerepe

„André képes Dembelé pozíciójában játszani, jól fedezi a labdát és erõs, jól ismeri a stratégiámat és az elképzeléseimet. Jól tud ütközni az ellenfél játékosaival, az Atlético ellen is nagyon elégedett voltam vele.”

Bõ kerete van

„Nagyon sok jó futballistám van, tudok válogatni. Ez az én problémám, hiszen az edzések után nekem kell döntenem a keretrõl.”

Messi és az Aranylabda

„Mindannyian tudjuk, hogy ki a legjobb. Nem érdekel, hogy arany, ezüst vagy bronz labdát adnak át, és az sem különösebben izgat, hogy nyer-e még Messi valamilyen trófeát vagy labdát…”